Hoppa till huvudinnehåll

Miami Heat räddade första matchbollen – slog Los Angeles Lakers efter rysare: ”Åker tillbaka till hotellet för att bli bättre”

Jimmy Butler försöker göra poäng mot Lakers.
Jimmy Butler gjorde 35 poäng när Heat vann den femte finalen. Jimmy Butler försöker göra poäng mot Lakers. Bild: ​EPA-EFE/ERIK S. LESSER NBA,basketboll,Jimmy Butler

Miami Heat ledde länge den femte finalen, men bjöd in Los Angeles Lakers i den sista perioden. I slutsekunderna stod sedan Lakers för en avgörande miss och Heat kunde efter lite besvär reducera finalserien.

Los Angeles Lakers har inte vunnit NBA-titeln på tio år, men den här säsongen har man stormat fram och skaffat sig ett jätteläge att spela hem den åtråvärda pokalen.

Lakers hade tre matchbollar i finalserien mot Miami Heat och kunde säkra titeln på lördagsmorgonen. Men laget gick bet på uppgiften. Miami Heat vann den femte finalen med 111–108.

Jimmy Butler gjorde 35 poäng för Miami Heat, men trots segern var han inte helt nöjd med lagets insats.

– Vi åker tillbaka till hotellet nu för att bli bättre. Vi kommer inte att vinna nästa match om vi spelar på samma sätt som på slutet, säger han till ESPN.

Heat ledde under stora delar av matchen, men den sista perioden blev en rysare då Lakers kom i kapp. Då drygt sex minuter återstod att spela tog Lakers ledningen för första gången sedan tidigt i matchen.

Green missade avgörande skott

Lagen turades sedan om att vara i ledning till slutsekunderna. Lakers fick ett gyllene läge att avgöra då Heat ledde med 109–108, men Danny Green missade ett trepoängskast.

– Vi tog inte returerna som vi borde ha gjort och vi hade lite tur när Green missade det skottet, säger Butler.

Miami Heat sänkte sedan några straffkast och knep segern som får laget att drömma om att kunna upprepa Cleveland Cavaliers finalbedrift från 2016.

Cavaliers är det enda laget i NBA-historien som vunnit titeln efter att man legat under med 1–3 i finalserien.

– Vi ska fortsätta att kämpa och jag hoppas att det blir sju matcher, säger Butler.

Nästa finalmatch spelas under natten till måndag finländsk tid.

Resultat:

Miami Heat – Los Angeles Lakers 111–108

Lakers leder med 3–2 i matcher

Läs också