Hoppa till huvudinnehåll

214 nya coronafall i Finland

I bilden syns en närbild på en kvinna som utför coronatest i skyddsutrustning vid Mehiläinens drive-in-station vid Mässcentret i Helsingfors.
Vårdpersonal tar coronavirusprov på en drive-in-stataion i Helsingfors. I bilden syns en närbild på en kvinna som utför coronatest i skyddsutrustning vid Mehiläinens drive-in-station vid Mässcentret i Helsingfors. Bild: Silja Viitala / Yle oktober,2020,Messukeskus Helsinki,Helsingfors,Covid-19-provtagning,Coronatestning,COVID-19,coronavirus,Wuhan-coronavirus,coronavirusutbrottet i Europa 2020,koronaviruspandemi,coronavirusutbrottet i Finland 2020,pandemier,smittsamma sjukdomar,epidemier,provtagning,coronavirus disease,Drive-in,Mehiläinen Oy,andningsskydd,Visir,skyddskläder

214 nya coronafall har konstaterats, rapporterar Institutet för Hälsa och välfärd THL.

Under de två senaste veckorna har sammanlagt 2 469 coronafall konstaterats i Finland. Det är 1 353 fall mer än under motsvarande period två veckor tidigare.

Främst ökar antalet smittade inom Helsingfors- och Nylands sjukvårdsdistrikt där sammanlagt 121 fall konstaterades. I Vasa sjukvårdsdistrikt har 60 nya fall konstaterats.

Incidensen är nu 42,5 konstaterade covid-19-fall på 100 000 invånare per 14 dagar i Finland.

Sammanlagt har man konstaterat 12 212 fall av covid-19 i Finland.

Källa: STT

Läs också