Hoppa till huvudinnehåll

Vem är "Årets vardagshjälte coronaåret 2020"? - Kom med dina förslag här!

Logon för priset Årets vardagshjälte coronaåret 2020
Vem är årets vardagshjälte? Vinnaren utses i direktsändning på Svenska dagen 6.11. Logon för priset Årets vardagshjälte coronaåret 2020 Bild: Folktinget/Parad Media/Svenska Yle Svenska dagen,hjälte,Svenskfinland

Inför svenska dagen ges besökarna på svenska.yle.fi chansen att vara med och välja ut en av pristagarna på Folktingets svenska dagen-fest fredagen den 6.11. I år handlar det om att utse Årets vardagshjälte coronaåret 2020. Vem kunde vara förtjänt av det här priset? Kom med dina tips här!

Det här priset ska tillfalla en person som gjort en extra insats, stor som liten, för sina medmänniskor under det här undantagsåret.

Många fina insatser under coronakrisen

- Vi har alltid delat ut priser i samband med festen, och i år vill vi särskilt uppmärksamma den speciella situation som vi befinner oss i, säger Folktingets informatör Stina Heikkilä.

- Vi vet att många varit hjältar på olika sätt ute i Svenskfinland under epidemin och därför vill vi nu ta emot nomineringar på olika personer som är värda en extra uppmuntran för den insats hen gjort.

Nomineringarna tas emot den här veckan fram till söndagen den 18.10 här på svenska.yle.fi.

En jury utser finalisterna

Efter det lämnas de nominerade över till en jury bestående av justitieminister Anna-Maja Henriksson, Åbo Akademis studentkårs ordförande Matias Martelin och kocken Michael Björklund.

Den här juryn utser sedan fem finalister bland de nominerade och sedan är det igen upp till besökarna på svenska.yle.fi att rösta fram vinnaren under den första veckan i november.

Vinnaren utses i direktsändning 6.11

Vinnaren koras sedan i direktsändningen på Svenska dagen 6.11 kl. 19.50 - 22.00 i Yle Fem och på Yle Arenan.

Direktsändningen på svenska dagen är en samproduktion med Folktinget, Parad Media och Svenska Yle.

Läs också