Hoppa till huvudinnehåll

Bollförbundets krav: Använd munskydd om du går på fotboll i landets högsta serier i höst

HJK firar mål mot FC Inter.
HJK gör upp om fotbollsguldet på herrsidan tillsammans med KuPS. HJK firar mål mot FC Inter. Bild: Jaakko Stenroos/All Over Press HJK Helsingfors

Vill du gå på fotboll i landets högsta serier i höst? Då måste du använda munskydd.

Bollförbundet väljer att följa myndigheternas rekommendationer och meddelar på sin webbplats att publiken ska använda munskydd på matcherna under resten av säsongen.

Kravet gäller i Bollförbundets nationella serier. Där ingår herrarnas fotbollsliga, division 1 och division 2 samt Nationella ligan och division 1 på damsidan.

I de regionala serierna ska åskådarna använda munskydd om säkerhetsavstånden inte är möjliga att hålla.

Enligt Bollförbundets nya direktiv är munskydd ett krav för både publik och personal för att komma in på matcharenan. Kravet på munskydd gäller inte personer under femton år.

Herrarnas fotbollsliga fortsätter med full omgång på torsdag och lagen har fyra matcher kvar att spela i grundserien. I Nationella ligan återstår tre omgångar av säsongen.

Det återstår också flera omgångar i serierna lägre ner i systemet. Herrarnas division 1 ska avslutas i slutet av oktober, medan damernas division 1 och herrarnas division 2 spelas klart i november.

Texten uppdaterad klockan 13.14 med informationen om att kravet också gäller fler serier än herr- och damligan.