Hoppa till huvudinnehåll

Uefabossen lovar att fotbolls-EM ordnas nästa år – men antalet värdnationer kan minska rejält: "Kan bli ett land"

Aleksander Ceferin.
Aleksander Ceferin (arkivbild). Aleksander Ceferin. Bild: EPA/ ROBIN VAN LONKHUIJSEN Aleksander Čeferin

Planen var att tolv städer runtom Europa skulle dela på värdskapet för kommande fotbolls-EM. Men på grund av det rådande värdsläget kan det eventuellt bli spel i bara ett värdland, avslöjar Uefas ordförande Aleksander Ceferin för spansk tv.

Fotbolls-EM, dit Finland säkrade en historisk plats för snart ett år sedan, flyttades på grund av coronapandemin till sommaren 2021.

Matcherna skulle spelas i tolv olika länder och England skulle stå som värd för semifinalerna och finalen. Europeiska fotbollsförbundet Uefas ordförande Aleksander Ceferin är säker på att det blir EM-spel nästa år

– Visst är vi oroliga över situationen, men vi är helt säkra på att EM kommer att spelas nästa sommar, säger Ceferin till den spanska tv-kanalen Movistar+.

– Planen är att förverkliga mästerskapet helt enligt våra planer.

Däremot kan ordföranden inte garantera att det blir matcher i tolv olika europeiska länder.

– Det kan bli så att det i stället för tolv länder, blir EM i elva, åtta, fem eller ett land, avslöjar Ceferin.

Enligt slovenen klarnar det först på våren till hur stor grad man får fylla arenorna – om publiken alls är välkommen på matcherna.

Sammanlagt 24 länder deltar i mästerskapet. Planen var att Finland skulle möta Danmark i Köpenhamn, samt Ryssland och Belgien i S:t Petersburg.

Läs också