Hoppa till huvudinnehåll

Tacklingen på van Dijk jämförs med ett överfall – men Jordan Pickford klarar sig utan avstängning tack vare VAR

Jordan Pickford breddar ut händerna framför en grimaserande Virgil van Dijk.
Jordan Pickford orsakade Virgil van Dijks korsbandsskada. Jordan Pickford breddar ut händerna framför en grimaserande Virgil van Dijk. Bild: imago images/Xinhua/ All Over Press Virgil van Dijk,Liverpool FC,Everton FC,Jordan Pickford,Premier League

Virgil van Dijk blir tvungen att genomgå knäoperation efter Everonmålvakten Jordan Pickfords våldsamma tackling i Merseysidederbyt i lördags. Pickford bestraffades inte för tacklingen i matchen och kommer inte att få något straff efteråt heller – eftersom det inte är tillåtet att granska situationen mer.

Tidigt i derbyt mellan Everton och Liverpool fick Virgil van Dijk utgå. Många höjde på ögonbrynen då Evertons burväktare Jordan Pickford inte straffades för en rejäl kapning av mittbacksstjärnan i Liverpool.

– Det är en satsning som kan bryta benet på honom. Det där kan avsluta en karriär, sa den förre Evertonspelaren Leon Osman i BT Sports sändning.

– Det var ett överfall, utbrast i sin tur Sky Sports Graham Souness i direktsändning.

Liverpool berättade senare att van Dijk var korsbandsskadad och ska opereras. Klubben informerade inte om hur länge holländaren blir borta, men enligt bland annat The Times (bakom betalmur) kan han missa hela resten av säsongen.

Själv uttalade sig van Dijk på sociala medier under söndagen.

– Nu är jag fullt fokuserad på min återhämtning och kommer göra allt jag kan för att komma tillbaka så fort som möjligt. I fotboll och i livet överlag tror jag på att allt händer av en anledning och det är viktigt att hålla en hög nivå oavsett om man är på toppen eller botten, skriver 29-åringen.

Hoppa över Twitterpostning

Pickford kan inte straffas längre

Jordan Pickford fick varken gult eller rött kort för tacklingen. Van Dijk hade varit i offside strax innan, och matchen fortsatte därför med Evertons frispark.

Och något straff i efterhand för den engelska landslagsmålvakten blir det inte heller.

Bland andra BBC rapporterar att FA meddelat att man inte längre kan granska situationen. Detta på grund av att tacklingen VAR-granskades redan under matchen, vilket hindrar en ytterligare granskning.

Liverpools Virgil van Dijk kolliderar med Evertons målvakt Jordan Pickford.
Liverpools Virgil van Dijk kolliderar med Evertons målvakt Jordan Pickford. Bild: Peter Byrne / POOL / AOP Jordan Pickford,Virgil van Dijk

Läs också