Hoppa till huvudinnehåll

JVM i ishockey startar redan på juldagen – Finland inleder nya året mot Kanada, här är hela programmet för Juniorlejonen

Juniorlejonen jublar efter seger.
För ett år sedan spelade Finland om medaljerna i Tjeckien, men det en snöplig fjärdeplats. Juniorlejonen jublar efter seger. Bild: Ishockeyförbundet Finlands herrjuniorlandslag i ishockey

I år behöver du inte ens vänta in annandag jul för att titta på junior-VM i ishockey. Matchprogrammet är spikat – och Finland spelar sista gruppspelsmatchen mot värdnationen.

Vid årsskiftet är det åter dags för junior-VM – en turnering som blir annorlunda den här gången. På grund av coronapandemin kommer JVM att spelas utan publik och alla matcher spelas i Edmonton i en Stanley Cup-slutspelsliknande bubbla.

Juniorlejonen spelar i grupp A den här gången och nu är spelschemat fastslaget.

För alla som har vant sig vid att JVM startar den 26 december är det en liten förändring att turneringen drar i gång den 25 december i år.

Finland går in i turneringen direkt och spelar mot Tyskland i premiären. Här är Finlands fyra gruppspelsmatcher:

  • 26 december: Tyskland–Finland (01.00 finsk tid)
  • 27 december: Finland–Schweiz (21.00)
  • 30 december: Finland–Slovakien (21.00)
  • 1 januari: Kanada–Finland (01.00)

I den andra gruppen spelar Ryssland, Sverige, USA, Tjeckien och Österrike.

Se hela matchprogrammet här!

Efter gruppspelet avgörs slutspelet i lika tät takt som tidigare med kvartsfinaler, semifinaler och medaljmatcher inom loppet av fyra dagar.

Finland förlorade i bronsmatchen mot Sverige i förra JVM. Kanada tog guld efter finalsegern mot Ryssland.

Inför turneringen ska Finland också spela två träningsmatcher i Edmonton – den 21 december mot Tjeckien och den 23 december mot USA.