Hoppa till huvudinnehåll

NHL-lånet Juuso Välimäki fortsätter att leverera – toppar nu backarnas poängliga

Juuso Välimäki jublar.
Juuso Välimäki har gjort åtta poäng på sju matcher. Juuso Välimäki jublar. Bild: Jaakko Stenroos/All Over Press ishockey,Ilves (Ishockey herrar),Juuso Välimäki

Juuso Välimäki har fått igång poängproduktionen på allvar i Ilves. Backen förlängde sin poängsvit till fem matcher då han noterades för 1+1 i kvällens seger över TPS.

När Ilves i slutet av september gick ut med att Juuso Välimäki kommer att spela på lån den här hösten lyfte man bland annat fram att han kan göra skillnad på flera områden.

Under säsongsupptakten har haft varit giftig i offensiven och bär klubbens guldhjälm. I kvällens bortamatch mot TPS gjorde han också skäl för den.

Välimäki gjorde sitt andra mål i höst då han med ett tungt slagskott satte 3–0 i mitten av den andra perioden. I slutet av matchen spelade han också fram till Jarkko Parikkas 4–1 som blev slutresultatet.

Välimäki har nu gjort 2+6=8 poäng på sju matcher och toppar backarnas poängliga.

Tammerforslagets övriga mål gjordes av Arttu Ruotsalainen och talangen Roby Järventie i slutet av den första perioden. Ville Lajunen var den enda spelaren i TPS som lyckades med målskyttet.

Ilves har vunnit fem av säsongens sju matcher och ligger tvåa i tabellen bakom Lukko. För TPS, med Ilvesikonen Raimo Helminen som tränare, var det här säsongens tredje förlust.

Resultat:

TPS – Ilves 1–4 (0–2, 0–1, 1–1)
18:43 0–1 Arttu Ruotsalainen (Matias Maccelli, Ville Meskanen) pp
19:24 0–2 Roby Järventie (Joose Antonen)
28:56 0–3 Juuso Välimäki (Eetu Päkkikä, Antti Saarela)
52:23 1–3 Ville Lajunen (Juusp Pärssinen, Lauri Korpikoski) pp
56:13 1–4 Jarkko Parikka (Antti Saarela, Juuso Välimäki)

Läs också