Hoppa till huvudinnehåll

Ytterligare en misstänkt gärningsman häktades för mordförsöket på Pekka Kataja

Pekka Kataja talar med en person som har ryggen mot kameran. Kataja har en blå pike-skjorta med Sannfinländarnas partilogo på sig.
Sannfinländaren Pekka Kataja misshandlades grovt efter att de två männen trängt sig in i hans hem i Jämsänkoski. Han vårdades länge på sjukhus efter misshandeln. Pekka Kataja talar med en person som har ryggen mot kameran. Kataja har en blå pike-skjorta med Sannfinländarnas partilogo på sig. Bild: Lehtikuva Pekka Kataja

Mellersta Finlands tingsrätt har häktat en man född 1979 i samband med det misstänkta mordförsöket på sannfinländaren Pekka Kataja, partiets valchef i Mellersta Finland.

Mannen är född år 1979 och är skriven i Tusby.

- Vi har bevis som har lett till att mannen misstänks för mordförsök på sannolika grunder, säger kriminalkommissarie Jussi Luoto vid Centralkriminalpolisen (CKP), som leder brottsutredningen tidigare i dag, på torsdagen.

Enligt Yles uppgifter är mannen bekant med den man som tidigare greps misstänkt för mordförsöket, men som nu har frisläppts.

Den ex-misstänkta är en man som betecknar sig som etnonationalist. Han greps i september och satt häktad, men frigavs tidigare den här månaden, rapporterar nyhetsbyrån STT.

Luoto ger inga fler detaljer om beslutet, men säger att slutsatsen grundar sig på förundersökningen.

Jyväskyläs stadsfullmäktigeledamot fortfarande häktad

En som emellertid fortfarande sitter häktad misstänkt för mordförsöket är stadsfullmäktigeledamoten i Jyväskylä och medlemmen i Mellersta Finlands landskapsfullmäktige, Teemu Torssonen.

Det misstänkta mordförsöket skedde i juli i Jämsänkoski.

Enligt kriminalkommissarie Luoto är fler misstänkta att vänta i takt med att utredningen framskrider.

Åtal bör väckas i fallet senast den första december.

Källa: STT

Artikel och rubrik uppdaterad 14:07 med information om att den nya misstänkta blivit häktad.

Läs också