Hoppa till huvudinnehåll

Gaslys bil brann, Verstappen och Stroll kraschade – Bottas var snabbast under F1-träningen som avbröts två gånger

Valtteri Bottas blir intervjuad.
Valtteri Bottas tappade rejält med mark i VM-serien senast i Tyskland, men i Portugal jagar han upprättelse. Valtteri Bottas blir intervjuad. Bild: EPA Valtteri Bottas

Valtteri Bottas inledde F1-helgen i Portugal på bästa tänkbara sätt. Den andra träningen präglades av två avbrott – och Max Verstappen var inblandad i ett av dem.

Formel 1-förarna får stifta bekantskap med en ny bana den här veckan. Säsongens tolfte lopp körs på söndag i södra Portugal.

Fredagens två träningar gick i finländsk regi. Valtteri Bottas var snabbast på lunchpasset och eftermiddagspasset vid Portimão – en bana som man aldrig har kört ett F1-lopp på.

Det som hände runt Bottas var däremot betydligt mer uppseendeväckande än att VM-tvåan dominerade två träningar.

Det var framför allt den andra träningen som blev händelserik. Halvvägs skedde den första incidenten när Pierre Gaslys bil började brinna.

Se händelsen här!

Hoppa över Twitterpostning

"Vill inte prata om det"

Träningspasset avbröts för att få ordning på situationen. När träningen startade igen brakade Lance Stroll och Max Verstappen ihop.

Förarna simulerade kvalvarv, Stroll och Verstappen krockade i första kurvan. Verstappen kom bakifrån och det såg ut som att Stroll inte märkte att Red Bull-föraren kom i full fart bakom honom.

Se händelsen här!

Hoppa över Twitterpostning

Träningen avbröts igen efter smällen. Stroll och Verstappen utreddes av tävlingsledningen, men ingen av dem straffas.

– Jag vill inte prata om det, men jag var förvånad över att han svängde in framför mig. Jag vet inte vart jag kunde ha kört. Jag hade precis startat mitt varv, han hade avslutat sitt, säger Verstappen.

Trots krocken var Verstappen näst snabbast under träningen. Lando Norris var trea. VM-ledaren Lewis Hamilton var bara åtta.

Kimi Räikkönen körde in som åtta under dagens första träning, men var tillbaka på nedre halvan under andra träningen och hade den 15:e snabbaste tiden.

Lördagens kval i Portugal startar klockan 16. Söndagens lopp startar klockan 15.10 och Yle Sporten livebevakar händelserna i tävlingen.

Läs också