Hoppa till huvudinnehåll

Nu bekräftar Jokerit: Coronaviruset har drabbat KHL-truppen – fyra personer har testat positivt efter bortaturnén

Jokerit vid båset.
Arkivbild. Jokerit vid båset. Bild: Emil Hansson / All Over Press Jokerit

Jokerit kom hem från sin bortaturné i östra Ryssland med annat än poäng i bagaget. Klubben bekräftar att fyra personer i laget har gett ett positivt coronatest.

Coronapandemin har kramat om idrotten hela hösten – och den här veckan har det accelererat.

Nu är det bekräftat att viruset har fått fäste i Jokerits KHL-lag.

– Bland coronatesterna som togs i samband med återkomsten till Finland den 22 oktober har fyra positiva resultat kommit. Alla som var med på bortaturnén är därmed i karantän och närmare direktiv kommer från de finländska myndigheterna. De smittade har lindriga symptom, skriver Jokerit på sin webbplats.

Jokerit spelade två matcher i Sibirien – förra lördagen mot Sibir Novosibirsk och i måndags mot Amur Chabarovsk. Bortaresan avslutades med onsdagens match mot Barys Nur-Sultan i Kazakstan.

Samtidigt meddelar Jokerit också att det blir förändringar i det nuvarande spelschemat. Jokerit skulle ha spelat hemma mot Avtomobilist Jekaterinburg på måndag (26 oktober) och Vitjaz på onsdag.

De två matcherna flyttas framåt och Jokerit diskuterar just nu med ligan om nya matchdatum.

Tidigare under fredagen var Ilta-Sanomat först med att skriva om fyra coronafall i truppen efter den senaste bortaturnén.

I karantän i september

I september tvingades Jokerit till karantän efter att coronafall hade uppdagats i Neftehimik Nizjnekamsks trupp. Det ledde till att en rad av Jokerits KHL-matcher flyttades, men ingen i Helsingforslaget gav ett positivt test den gången.

I den finländska ishockeyn har coronaviruset präglat verksamheten i höst. Före hockeyligans start kom coronafall i flera lag.

Just nu är Kärpät i karantän på grund av fall i truppen. Även flera av KalPas matcher är framflyttade efter att tretton spelare ska ha exponerats under mötet med Kärpät för en vecka sedan.

Artikeln uppdaterad klockan 15.16 med Jokerits bekräftelse.