Hoppa till huvudinnehåll

Skadad Chabib Nurmagomedov besegrade Justin Gaethje och meddelade att han lägger av – UFC-mästaren förhandlade med sin mamma i tre dagar efter pappans död

Abdulmanap Nurmagomedov och Chabib Nurmagomedov i november 2018.
Abdulmanap Nurmagomedov och Chabib Nurmagomedov i november 2018. Abdulmanap Nurmagomedov och Chabib Nurmagomedov i november 2018. Bild: EPA-EFE/MAXIM SHIPENKOV Chabib Nurmagomedov,Abdulmanap Nurmagomedov

Efter segern mot Justin Gaethje meddelade Chabib Nurmagomedov att han lägger av. UFC-mästarens pappa dog i sviterna av covid-19 i somras och därför väljer Nurmagomedov att inte fortsätta sin satsning.

På lördagskvällen besegrade ryssen Chabib Nurmagomedov amerikanen Justin Gaethje i UFC-titelfajten i lättvikt. Det hela avgjordes i den andra ronden på teknisk knockout.

Segern i Abu Dhabi innebär att Nurmagomedovs saldo är prickfritt: 29–0. Så kommer det också att förbli, eftersom ryssen efter matchen meddelade att han tackar för sig.

Pappa Abdulmanap Nurmagomedov dog i somras, 57 år gammal, i sviterna av covid-19.

– Jag vill berätta att det här är min sista match. Inte en chans att jag kommer tillbaka igen utan min pappa.

– Då UFC erbjöd mig matchen mot Justin snackade jag med mamma i tre dagar. Hon ville inte att jag skulle fajtas utan pappa. Jag lovade att det här blir min sista match, sa den 32-årige Nurmagomedov direkt efter matchen.

Det framgick också att Nurmagomedov fajtades med en sargad fot.

– Han har varit på sjukhus. Han bröt foten för tre veckor sedan. Två tår och ett ben i foten är brutna, sa UFC-chefen Dana White.

– Med tanke på vad han har gått igenom är alla som fick se matchen lyckligt lottade.

Läs också