Hoppa till huvudinnehåll

122 nya coronafall i Finland - de flesta fallen inom Helsingfors och Nylands sjukvårdsdistrikt

En person håller en telefon i handen och har öppnat Coronablinkern- appen.
Coronablinkern finns för att hjälpa till med spårningen. En person håller en telefon i handen och har öppnat Coronablinkern- appen. Bild: Henrietta Hassinen / Yle september,2020,Helsingfors,coronavirus,Wuhan-coronavirus,coronavirusutbrottet i Finland 2020,COVID-19,mobilapplikationer,tillämpningsprogram,smittspårning,exposure,Tracking software,exposition,coronavirusutbrottet i Europa 2020,koronaviruspandemi,pandemier,smittsamma sjukdomar,epidemier,coronavirus disease,Coronablinkern,Institutet för hälsa och välfärd,ungdomar,unga vuxna,restauranger,restaurangbranschen,Café-restauranger

Under det senaste dygnet har man konstaterat 122 nya fall av covid-19 i Finland, rapporterar Institutet för hälsa och välfärd THL. Man har också konstaterat ett nytt dödsfall relaterat till coronaviruset sedan i fredags.

Det innebär att det totala antalet fall i Finland nu ligger på 14 970.

Flest fall registrerades inom Helsingfors och Nylands sjukvårdsdistrikt, HUS, totalt 81 nya fall. I Egentliga Finland har tio nya fall konstaterats och sju nya fall i Norra Österbotten.

Enligt THL har ett nytt dödsfall relaterat till coronaviruset konstaterats sedan i fredags. Totalt 354 personer har dött till följd av coronaviruset i Finland.

Antalet personer som vårdas på sjukhus har ökat med fyra jämfört med i fredags. För tillfället vårdas 74 personer på sjukhus, varav tio befinner sig på intensivavdelningar. I fredags vårdades elva personer på intensivavdelningar.

Sjukvårdsdistrikten rapporterar dödsfall relaterade till smittan samt antalet patienter som får sjukhus- och intensivvård på måndagar, onsdagar och fredagar.

Källa: THL, STT

Artikeln uppdaterades klockan 15.40 om dödsfall och hur många som vårdas på sjukhus.

Läs också