Hoppa till huvudinnehåll

Arsenal-lotsen Arteta ursinnig på VAR efter förlusten mot Leicester: ”Hur i hela fridens namn blåste de bort målet?”

Mikel Arteta.
Mikel Arteta var missnöjd efter förlusten mot Leicester. Mikel Arteta. Bild: Tim Goode / EPA-EFE / All Over Press Mikel Arteta

Arsenal såg ut att gå upp i 1–0-ledning tidigt i matchen mot Leicester – men en kontroversiell videogranskning tyckte annorlunda. Till slut var det en inhoppande Jamie Vardy som avgjorde matchen i gästernas favör.

– Jag är otroligt besviken, konstaterar Mikel Arteta efter matchen enligt BBC.

Det såg inledningsvis ut som att Arsenal hade segern på gaffeln. Alexandre Lacazette lyckades nicka in 1–0 – men en VAR-granskning strök målet.

Fransmannen stod inte i offside – men Granit Xhaka och Pierre-Emerick Aubameyang gjorde det. Problemet? Att de inte nödvändigtvis inverkade på Kasper Schmeichels förmåga att försöka göra en räddning.

– Vi hade det i våra egna händer i den första halvan. Jag förstår inte hur i hela helvete det där målet blåstes bort, säger Gunners-tränaren Arteta.

"Vi förtjänade att vinna"

Lacazette fick ytterligare ett jätteläge att sätta in bollen, men misslyckades. Sammanlagt satte Arsenal tolv bollar på mål, men lyckades inte punktera nollan.

Det gjorde däremot Leicester i den 80:e minuten. Jamie Vardy, som dragits med en skada i vadmuskeln, hoppade in och satte då in segermålet.

– Killarna var fantastiska, säger Leicester-lotsen Brendan Rodgers efteråt enligt BBC.

– De gjorde det dessutom mot toppmotstånd. Man måste ta bort alla ytor. Det lyckades vi göra och förtjänade att vinna. Att hålla nollan och dessutom behålla lugnet hela tiden gör mig nöjd, fortsätter han.

Arteta tycker däremot synd om sina adepter.

– Vi hade total kontroll i första. Sen började de försvara djupare och vänta på att vi gör misstag. Och så fick de ett läge. De spelade likadant mot Man City och man måste ge dem en eloge för det de gör, men våra killar reagerade som de borde och jag lider med dem, säger han.

Efter sex spelade matcher ligger Leicester nu fyra med sina tolv poäng i Premier League med en poäng upp till ettan Everton. Arsenal ligger på tionde plats med sammanlagt nio poäng.

Resultat, Premier League:

Southampton–Everton 2–0 (2–0)
27' James Ward-Prowse 1–0
35' Che Adams 2–0

Wolverhampton–Newcastle 1–1 (0–0)
80' Raul Jimenez 1–0
89' Jacob Murphy 1–1

Arsenal–Leicester 0–1 (0–0)
80' Jamie Vardy 0–1

Läs också