Hoppa till huvudinnehåll

Fortsätter Lewis Hamilton i Mercedes? Coronaviruset och titeljakten skjuter upp förhandlingarna – stallchefen sitter lugnt i båten

Lewis Hamilton firar seger.
Lewis Hamilton defilerade hem sin 92:a seger i Portugal. Lewis Hamilton firar seger. Bild: xpbimages.com Lewis Hamilton

Rekordman – men ändå finns ett par frågetecken runt Lewis Hamilton. Hur länge fortsätter han i formel 1 och hur blir det med mästarstallet Mercedes? Inget avtal är underskrivet, men stallchefen Toto Wolff sitter lugnt i båten.

När Lewis Hamilton gick i mål som segrare tog han ett nytt steg mot en sjunde VM-titel i formel 1 – och blev dessutom historisk som alla tiders segrare i F1.

Hamilton har tagit merparten av sina titlar och GP-segrar i Mercedes. Frågan som fortfarande väntar på ett definitivt svar är om parternas jakt på nya framgångar fortsätter 2021.

Valtteri Bottas är redan klar för en fortsättning i mästarstallet. Nu väntar F1-världen på att Hamilton också ska krita på.

Efter tävlingshelgen i Portugal säger stallchefen Toto Wolff så här om läget:

– Om en asteroid slår ner på jorden kan vad som helst hända, men för tillfället finns ingen orsak till att han inte vill köra i den snabbaste bilen. Vi vill ha honom så det är en perfekt situation. Just nu har alla viljan att fortsätta, säger Wolff till BBC.

Hur länge fortsätter Hamiltons F1-karriär?

I samband med besöket i Portugal pratade Hamilton om sitt kontraktsläge. Förhandlingarna med Mercedes har inte startat.

– I något skede ska vi väl sätta oss ner, men det är inte prioriterat nu. Att slutföra jobbet i år är allt jag tänker på, sa Hamilton enligt Sky Sports.

– Jag har inte tagit något beslut. Tidigare har vi tittat på treårsperioder. Nu är en fråga om jag vill fortsätta i tre år.

35-årige Hamilton påminner också om att formel 1-sporten går in i en ny era efter nästa säsong.

– Det finns många frågor som att besvara. Förhoppningsvis får ni höra något de närmaste månaderna.

Inget möte i Monaco

Enligt Wolff är coronaviruset en anledning till att det dröjer. Mercedes vill på alla sätt undvika att Hamilton smittas och den vägen missar lopp under sista delen av säsongen.

Wolff var i Monaco, där Hamilton bor, före Portugals GP.

– Vi lever som eremiter och alla i stallet är väldigt disciplinerade. Förarna är mest exponerade. Vi bestämde oss för att inte träffas i Monaco.

– Det var inte läge att prata. Jag hoppas att vi lyckas perfekt i de kommande loppen och sedan fokusera på kontraktet.

Lewis Hamilton kom till Mercedes 2013 och har vunnit fem av sex VM-titlar från 2014 till 2019.

– Lewis var helt annorlunda 2013. Han ifrågasätter sig själv hela tiden och utvecklar bilen och sin teknik, säger Wolff.

Den utvecklingen har fört Hamilton till en rad F1-rekord – bland annat flest segrar, pallplatser, poäng och kvalsegrar. Så tidigt som i Turkiet den 15 november kan han säkra sin sjunde VM-titel och tangera Michael Schumachers rekord.

Läs också