Hoppa till huvudinnehåll

”Såg mycket värre ut än vad det var med allt blod” – Veera Kauppi åkte på hård smäll i svenska innebandyligan, systern Oona också skadad

Veera Kauppi i farten för landslaget.
Veera Kauppi i farten för landslaget. Veera Kauppi i farten för landslaget. Bild: Salibandy.fi Veera Kauppi

Systrarna Kauppi hade verkligen inte turen på sin sida då Thorengruppen slog Lund med 7–1 i SSL. Oona Kauppi fick utgå efter att ha vridit foten – medan Veera Kauppi slog huvudet hårt i golvet. Men trots blodpölen verkade hon klara sig undan utan värre skador.

7–1 – efter sammanlagt tre mål av systrarna Kauppi.

Men Thorengruppens seger kan ha blivit dyrköpt. Med fem minuter kvar av matchen vred Oona Kauppi, som stod för ett mål, foten och lämnade matchen. Enligt Innebandymagazinet är det svårt att i nuläget säga exakt hur allvarlig skadan är.

– Fötter är lite lurigt och det kan bli något långvarigt medan vissa kan träna direkt dagen efter, så vi får avvakta och se vad som händer, säger tränaren Christoffer Suominen till sajten.

Med minuten kvar kom nästa bakslag. Veera Kauppi körde hårt på mål, och snubblade då hon sprang in i Lunds målvakt.

Hon flög med huvudet före ner i golvet och låg kvar länge. Det bildades dessutom en ”blodpöl” under henne, enligt Innebandymagazinet. Se video på smällen på Expressen.

– Hon slog ansiktet i golvet och jag tror att hennes glasögon gjorde så att ögonbrynet sprack, konstaterar Suominen.

"Mår bra"

Men någon värre skada handlade det inte om. Kauppi gav beskedet på Twitter redan på söndagskvällen och på måndagsmorgonen berättade hon för Expressen att det bara kom ett litet jack i ögonbrynet.

– Jag mår bra och jag tror att det såg mycket värre ut än vad det egentligen var med allt blod och så. Så jag känner att jag ändå hade lite tur för att det bara blev så här, säger Kauppi till tidningen.

Segern var serieledande Thorengruppens sjätte på raken. Säsongen fortsätter på söndag borta mot Nacka.

Veera Kauppi har blivit vald till världens bästa spelare både 2017 och 2018 medan Oona blev vald till MVP i VM i fjol. De gick över till Thorengruppen efter den föregående säsongen då deras Iksu drog sig ur serien.

Läs också