Hoppa till huvudinnehåll

Flera fall av coronaviruset vid Åbovarvet Meyer Turku – ännu oklart hur många som kan ha smittats

Portalkranen Goliath
De personer som drabbats av smittan uppges jobba för varvets underleverantörsföretag. Portalkranen Goliath Bild: Meyer Turku Meyer Turku,Portalkranen Goliath

Under tisdagen tillkännagavs att nio anställda har fått coronaviruset i minst fyra olika infektionskedjor vid Åbovarvet Meyer Turku. Det är ännu oklart exakt hur många som kan ha smittats av viruset, rapporterar Yle Uutiset.

Enligt Tapani Mylly, som är kommunikationschef vid Meyer Turku, pågår utredningar kring hur många personer vid varvet som kan ha utsatts för smittan.

- De utsatta personerna kontaktas personligen och vi arbetar tillsammans med myndigheterna för att minska på spridningen, säger Mylly.

De personer som drabbats av smittan uppges jobba för varvets underleverantörsföretag.

Har satts i karantän

Mylly uppger också att personerna som smittats har försatts i karantän, och att det dagliga arbetet på varvet inte kommer att påverkas av händelserna.

- Naturligtvis kommer de människor som har blivit utsatta inte till jobbet imorgon. Vi är flera tusen i varvsområdet, och antalet smittade är lyckligtvis fortfarande litet, säger Mylly.

Artikeln baserar sig på Meyer Turun telakalla useita koronavirustartuntoja – altistuneita selvitetään, ainakin neljä eri tartuntaketjua skriven av Johanna Lehtola. Carl Fahllund översatte texten.

Läs också