Hoppa till huvudinnehåll

Mikaela Shiffrin gör comeback i Levi efter en lång paus – har inte tävlat efter pappans död: "Det har inte varit något vidare år"

För ett år sedan fick Mikaela Schiffrin firar slalomsegern i Levi.
För ett år sedan fick Mikaela Schiffrin fira slalomsegern i Levi. För ett år sedan fick Mikaela Schiffrin firar slalomsegern i Levi. Bild: EPA-EFE/KIMMO BRANDT Mikaela Schiller

Den amerikanska alpinstjärnan Mikaela Shiffrin var inte med i årets världscuppremiär i Österrike. Hon gör i stället säsongsdebut på finsk mark i slutet av november då två slalomlopp arrangeras i Levi.

Mikaela Shiffrin skördade stora alpina framgångar säsongerna 2016–17, 2017–18 och 2018–19 då hon bland annat tog hem den totala världscupen.

Säsongen 2019–20 gick inget vidare. Pappa Jeff dog i början av februari och alpinstjärnan tog paus på obestämd tid.

Shiffrin skulle göra comeback i svenska Åre i mars, men coronapandemin hann precis före det sätta punkt för säsongen. Shiffrin fick nöja sig med en andra plats såväl totalt som i slalomcupen.

– Jag har inte haft något vidare år, men tror inte att jag är ensam om det, sa Shiffrin.

Missade premiären

Den alpina världscupen hade säsongspremiär i österrikiska Sölden för en dryg vecka sedan där damerna och herrarna åkte super-G. Shiffrin kunde ändå inte delta på grund av ryggproblem.

I Levi blir det säsongspremiär för slalom den 21–22 november och där räknar Shiffrin med att ställa upp.

Damerna åker två slalomlopp i Levi, ett på lördag och ett på söndag. Loppen sänds på Yles kanaler.

Källa: STT