Hoppa till huvudinnehåll

Ingåborna fick bestämma vad kommunen lägger skattepengarna på

litet hus och båtar i hamn
Det här lilla lusthuset ska piffas upp och få en ny plats. litet hus och båtar i hamn Bild: Monica Slotte / Yle Ingå,gästhamnar,småbåtshamnar,båtturism

Ingåborna fick i våras möjlighet att påverka vad kommunens pengar ska användas till. Flera av de förslag som kom in handlade om att göra centrum mer attraktivt och tryggare. Nu ska två av dem förverkligas.

Det var via en enkät på nätet som Ingåborna kunde ge sina svar om hur de ville att den så kallade medborgarbudgeten skulle fördelas. Det kunde handla om till exempel ett evenemang, ett projekt eller en investering.

Det ena projektet, som nu ska förverkligas, innebär att belysningen vid Åstranden förbättras och vyn över ån öppnas upp. Också belysningen vid skateparken förbättras.

Ingå å.
Ingåborna vill att det tas bort sly längs med ån som rinner genom centrum. Ingå å. Bild: Yle/Petra Thilman västnyland,Ingå

Det andra projektet innebär att ett lusthus placeras intill Matkahuolto på östra sidan om ån.

Det är handlar om det lusthus som tidigare fungerade som gästhamnens informationskontor och som nu är placerat invid Wilhelmsdal.

Omgivningen vid Matkahuolto ska prydas med planteringar och lusthuset blir upplyst. Bänkar ska också skaffas till området.

Pengarna till de två projektet kommer från centralförvaltningens budget.