Hoppa till huvudinnehåll

Juhani Jäntti blir direktor på Lärkkulla i Karis

Juhani Jäntti.
Juhani Jäntti blir direktor för Lärkkulla i Karis. Arrangemanget har påverkats av pandemin och gäller för 2021, motiverar styrelsen. Juhani Jäntti. Bild: Emilia Nyberg Karis,Raseborg,Västnyland,juhani jäntti

Karisbon Juhani Jäntti blir ny direktor på Lärkkulla i Karis. Jäntti tillträder tjänsten den 1 januari 2021. Förordnandet gäller till en början ett år.

Juhani Jäntti efterträder Björn Wallén som övergår till andra arbetsuppgifter i Helsingfors.

Jäntti har jobbat länge på Lärkkulla. Han arbetade som lärare i svenska och finska 1990-1995 och som programchef för Lärkkullas språkprogram 1995–2013. Jäntti har varit folkakademins rektor sedan 2013.

- Jag har varit Lärkkulla trogen i princip under hela mitt arbetsliv och kan med fog säga att jag känner Lärkkulla och dess verksamhet väl, säger Jäntti.

Styrelsens ordförande Sixten Ekstrand berättar att styrelsen beslöt att inte söka en ny direktor eftersom den pågående coronapandemin är en utmaning för folkhögskolorna.

- Antalet studerande har minskat och ekonomin blir ansträngd, särskilt om pandemin pågår länge. Vi avser att klara oss under 2021 genom en intern omfördelning av direktors arbetsuppgifter.

Styrelsen ser hösten 2021 hur situationen är och vilken omfattning verksamheten på Lärkkulla då har.

Lärkkulla är Borgå stifts utbildningscentrum och har också verksamhet på sin folkakademi.

Källa: Pressmeddelande från Lärkkulla-stiftelsen.