Hoppa till huvudinnehåll

Los Angeles Dodgers satte punkt för jobbiga finalsviten – vann World Series efter 32 års paus: ”Våra hjärtan har krossats så många gånger”

Dodgersspelare jublar efter segern i World Series.
Los Angeles Dodgers vann World Series. Dodgersspelare jublar efter segern i World Series. Bild: EPA-EFE/TANNEN MAURY baseboll,Los Angeles Dodgers

Los Angeles Dodgers fick vänta länge, men nu är man mästare i MLB. Dodgers slog Tampa Bay Rays med 4–2 i matcher och tog hem World Series för första gången sedan 1988. Jag kan inte tro att det är sant, säger pitchern Clayton Kershaw.

Los Angeles Dodgers har spelat i World Series tre gånger under de fyra senaste åren. Både 2017 och 2018 slutade i finalförluster men i år är laget mästare.

Dodgers vann den sjätte finalen mot Tampa Bay Rays med 3–1 och spelade hem mästerskapet med 4–2 i matcher.

– Våra hjärtan har krossats så många gånger, säger catchern Austin Barnes enligt nyhetsbyrån AFP.

Årets titel är den sjunde i historien för Dodgers och den första sedan 1988.

– Det är här helt fantastiskt, vi har vunnit Worlds Series. Jag kan inte tro att det är sant, säger pitchern Clayton Kershaw.

Dodgers övertygade hela säsongen

På grund av coronapandemin förkortades årets grundserie från 162 matcher per lag till 60, och lagen kunde börja spela först i somras. Los Angeles Dodgers gick ändå från klarhet till klarhet och vann hela 43 av sina 60 grundseriematcher.

– Det mest utmanande under isoleringsperioden var då jag kände att jag aldrig skulle få chansen att se det här laget spela. Det var otroligt tufft, säger klubbchefen Andrew Friedman enligt ESPN.

Dodgers besegrade sedan Milwaukee Brewers, Texas Rangers och Atlanta Braves på sin väg fram till World Series.

Under finalturneringen spelades samtliga matcher på neutral plan i Arlington, Texas. Dodgers och Rays turades om att vinna de fyra första matcherna men sedan avgjorde Los Angeles med två raka segrar.

– Det här året har varit galet, men vi är mästare och det är väldigt speciellt. Det enda som skulle ha fått titeln att smaka ännu bättre hade varit om vi fått vinna på Dodger Stadium, säger Kershaw.

Läs också