Hoppa till huvudinnehåll

Pierre Gaslys nya avtal nästa bit i förarpusslet – så här ser läget ut i F1 inför 2021

Pierre Gasly jublar.
Pierre Gasly kommer att köra för Alpha Tauri även nästa säsong. Pierre Gasly jublar. Bild: XPB Images Formel 1,Pierre Gasly

Alpha Tauri har skissat upp planerna för framtiden och där ingår Pierre Gasly. Stallet har nu bekräftat att fransmannen stannar kvar även nästa säsong. Den andra platsen i stallet är fortfarande öppen.

Alpha Tauri hade två lediga förarplatser till nästa säsong, men nu återstår bara en. Pierre Gasly har säkrat ett kontrakt med stallet för nästa säsong.

– Jag är verkligen glad över att fortsätta i Alpha Tauri. Det har gått väldigt bra i år och vi är på väg mot den bästa säsongen i stallets historia. Jag ska göra allt för att stallet ska utvecklas, säger Gasly.

Gasly har imponerat sedan han petades från Red Bull förra hösten. I slutet av 2019 tog han sin första pallplacering då han slutade tvåa och i år vann han Italiens GP. Just nu ligger han på nionde plats i VM-tabellen då fem tävlingar återstår.

Vem som kommer att bli Gaslys stallkamrat nästa säsong är fortfarande oklart. Ryssen Daniil Kvjat sitter just nu i den andra bilen men har inte imponerat och lär hänga löst. En förare som pekats ut som en potentiell ersättare är japanen Yuki Tsunoda som gjort starka resultat i formel 2 den här säsongen.

Hur tänker Red Bull?

I moderstallet Red Bull har man ännu inte bestämt vem som ska ratta den andra bilen nästa säsong. Alexander Albon har haft en motig säsong och måste leverera på Imola på söndag för att hänga kvar i diskussionerna.

Red Bull har också bekräftat att man kan tänka sig att leta efter förare utanför den egna poolen, och Nico Hülkenberg och Sergio Perez har nämnts som potentiella ersättare.

Haas meddelade förra veckan att man inte kommer att fortsätta med Kevin Magnussen och Romain Grosjean, men har ännu inte gått ut med förare för nästa säsong. Mick Schumacher har kopplats ihop med Haas under den senaste tiden och samma gäller F2-föraren Nikita Mazepin.

Alfa Romeo har heller inte bekräftat hur deras föraruppsättning ska se ut. Stallchefen Fred Vasseur har ändå sagt att han vill att Kimi Räikkönen ska stanna.

I Mercedes har Valtteri Bottas kontrakt för nästa säsong medan Lewis Hamilton ännu inte skrivit under något nytt avtal. Mycket tyder ändå på att britten kommer att stanna.

I Williams har både George Russell och Nicholas Latifi kontrakt för nästa säsong, men efter att stallet bytte ägare har det funnits rykten om att Russell kan hänga löst. Sergio Perez, som har en stark ekonomisk uppbackning, har också nämnts som en tänkbar förare för Williams.

Föraruppsättningar 2021:

Mercedes: Lewis Hamilton?, Valtteri Bottas

Ferrari: Charles Leclerc, Carlos Sainz

Red Bull: Max Verstappen, ?

McLaren: Daniel Ricciardo, Lando Norris

Alpine: Fernando Alonso, Esteban Ocon

Alpha Tauri: Pierre Gasly, ?

Aston Martin: Sebastian Vettel, Lance Stroll

Alfa Romeo: ?, ?

Haas: ?, ?

Williams: George Russell, Nicholas Latifi

Läs också