Hoppa till huvudinnehåll

Två studerande i Sibbo gymnasium smittade av coronaviruset - skolan övergår till distansundervisning

sibbo gymnasium september 2016
Sibbo gymnasium i Nickby har ungefär 150 elever. Arkivbild. sibbo gymnasium september 2016 Bild: Yle/Stefan Härus Östra Nyland (hist.),Sibbo,skolhus,skolbyggnader,Enhetsskola

På onsdagsmorgonen avbröts närundervisningen i Sibbo gymnasium. Det här efter att två studerande i gymnasiet bekräftats smittade av coronaviruset.

Den ena studerande har deltagit i undervisningen under den smittsamma tiden. Gymnasiets övriga studerande och personal kan ha utsatts för smittan.

Därför övergår Sibbo gymnasium nu helt till distansundervisning fram till slutet av nästa vecka.

Just nu utreder kommunen vem som har haft närkontakt med den smittade studeranden och vem som borde sättas i karantän.

Kommunens enhet för smittsamma sjukdomar ringer under onsdagen alla personer som ska sitta i karantän. De två insjuknade studerandena har isolerats.

Munskydd i flitig användning

Sibbo gymnasium i Nickby har sammanlagt cirka 150 elever. Rekommendationen om att använda munskydd i läroanstalter på andra stadiet gäller sedan några veckor tillbaka i Sibbo.

Rekommendationen har, enligt kommunens pressmeddelande, följts i mycket stor utsträckning i gymnasierna i Sibbo.

Sibbo gymnasium har också utarbetat en beredskapsplan med anvisningar för hur man ska gå tillväga i fall av coronavirussmitta, samt för hur övergången till distansundervisning förbereds.

Kommunen ber nu att alla Sibbobor som har coronavirussymtom att söka sig till test, också om symtomen endast är lindriga.