Hoppa till huvudinnehåll

Firade finalsegern med laget trots positivt coronaresultat – nu ska basebollstjärnan Justin Turners agerande utredas: "Känner mig toppen"

Justin Turner firar MLB-titeln med lagkamrat.
Justin Turner återvände till planen för att fira med pokalen och lagkamraterna. Justin Turner firar MLB-titeln med lagkamrat. Bild: EPA-EFE/All Over Press Los Angeles Dodgers,Justin Turner

Los Angeles Dodgers fick fira MLB-seger och på planen fanns Justin Turner med i segeryran – trots ett pinfärskt positivt coronatest. Turner kände sig ”toppen”, men ligan tänker gå vidare med saken.

Natten till onsdagen finsk tid säkrade Los Angeles Dodgers en efterlängtad MLB-titel. Laget, som spelat i World Series tre gånger de fyra senaste åren, tog sin första titel sedan 1988 och sjunde totalt.

I den avgörande finalen mot Tampa Bay Rays spelade också inledningsvis Dodgers infielder Justin Turner. Men 35-åringen fick ett positivt coronasvar mitt under matchen och fördes i isolering.

När Dodgers sedan säkrade mästerskapet kunde Turner inte hålla sig. Stjärnan återvände till planen och firade med resten av laget. Först med ansiktsskydd på sig – men skyddet åkte av då det var dags för lagfoto.

Los Angeles Dodgers-spelare samlade i lagfoto efter säkrad MLB-titel.
Justin Turner (mitten) hade tagit av sig ansiktsskyddet till lagfotot. Los Angeles Dodgers-spelare samlade i lagfoto efter säkrad MLB-titel. Bild: EPA-EFE/All Over Press Los Angeles Dodgers,Major League Baseball

Turner skrev efteråt på Twitter att han mådde toppen och inte hade några symptom.

– Jag fick precis uppleva alla känslor som man kan föreställa sig. Jag kan inte förstå att jag inte kunde vara ute där och fira med grabbarna! skrev Turner.

Hoppa över Twitterpostning

Ligan gillade däremot inte Turners beslut att delta i firandet. I ett uttalande skriver MLB att spelaren inte ville samarbeta och att man nu ska utreda det skedda.

– Det är förståeligt att man vill fira segern, men Turners val att lämna isoleringen och återvända till planen var fel och innebar en risk för alla som var i kontakt med honom, står det bland annat i uttalandet.

Både Dodgers och Rays testades på nytt efter matchen.

Källa: BBC

Läs också