Hoppa till huvudinnehåll

344 nya coronafall har bekräftats i Finland - innehåller data för flera dagar

Många människor promenerar åt olika håll, med stora bruna dörrar i bakgrunden. Utanför Helsingfors järnvägsstation den 27 oktober 2020.
Flest nya fall bekräftades inom Helsingfors och Nylands sjukvårdsdistrikt. Många människor promenerar åt olika håll, med stora bruna dörrar i bakgrunden. Utanför Helsingfors järnvägsstation den 27 oktober 2020. Bild: Henrietta Hassinen / Yle COVID-19,coronavirus,Wuhan-coronavirus,undantagstillstånd,beredskapslag,coronavirusutbrottet i Finland 2020,koronaviruspandemi,pandemier,epidemier,smittsamma sjukdomar,karantän,andningsskydd,ansiktsskydd,Fotgängare,virussjukdomar,undantagslagar,undantagstillstånd,Förkylning,influensa,riskgrupper,astma,gatudamm,kollektivtrafik,utländsk arbetstagare,Helsingforsregionens trafik (HRT),VR-Group ,ansiktsmasker,Helsingfors centralstation,oktober,väderlek

Sammanlagt 344 nya coronafall har bekräftats i Finland i dag, meddelar Institutet för hälsa och välfärd.

Direktör Mika Salminen vid Institutet för hälsa och välfärd säger till Yle att i siffran ingår coronafall för flera dagar. Hittills har totalt 15 910 coronafall bekräftats i Finland.

På fredagen rapporterades om fyra nya dödsfall som orsakats av covid-19, rapporterar Institutet för hälsa och välfärd. Det totala antalet dödsfall är nu 358 i Finland.

58 personer vårdas nu på sjukhus, vilket är sju färre än på onsdagen. Sammanlagt 10 personer är på intensivvårdsavdelning på grund av covid-19. Siffran är densamma som på onsdagen.

Flest nya fall finns det inom Helsingfors och Nylands sjukvårdsdistrikt, där antalet bekräftade fall ökade med 178 på en dag.

I Egentliga Finland har man bekräftat 58 och i Vasa sjukvårdsdistrikt 22 nya coronafall.

På torsdagen rapporterades det om sammanlagt 188 nya coronafall jämfört med dagen innan.

Institutet för hälsa och välfärd och Social- och hälsovårdsministeriet meddelade på en presskonferens på torsdagen att ökningen av antalet coronafall verkar ha planat ut.

Artikeln uppdaterades klockan 14.21 med ny rubrik och text där det framgår att de nya fallen på fredagen baseras på data för flera dagar. Samtidigt lades till uppgifter om nya dödsfall och om antalet personer som vårdas på sjukhus.

Läs också