Hoppa till huvudinnehåll

Jubileumsmatch mot forna ärkerivalerna – men Solskjär vill tona ner snacket inför ”hatmötet”: ”Ser inte Arsenal som våra rivaler längre”

Fredrik Ljungberg kapas av Ole Gunnar Solskjär.
Då Ole Gunnar Solskjär spelade var både Manchester United och Arsenal de årliga storfavoriterna att ta hem ligatiteln. Fredrik Ljungberg kapas av Ole Gunnar Solskjär. Bild: Colorsport/Shutterstock/All Over Press Ole Gunnar Solskjær,Fredrik Ljungberg

Just nu betyder den här matchen inte något annat än att det står viktiga poäng på spel, säger Ole Gunnar Solskjär inför sin 100:e match som tränare för Manchester United. På söndag ställs United nämligen mot rivalen Arsenal.

Inledningen på Premier League-säsongen 2020/21 har varit blytung för Manchester United.

Fem matcher har endast resulterat i sju poäng och ett målsaldo på -3 vilket räcker till för en 15:e plats i tabellen.

På söndag har United nästa chans att klättra upp. Då möter United Arsenal – som också haft en motig inledning på fotbollshösten. För ”Gunners” har sex matcher resulterat i nio poäng och laget ligger elva.

Det är sannerligen inte som det brukade vara, medger Ole Gunnar Solskjär enligt AFP.

– Då jag spelade brukade vi göra upp om titeln i de här matcherna. Det var alltid ett hett möte, säger han på en presskonferens på fredagen.

– Man hörde alla berättelser, om passionen och om hur viktiga de här matcherna var. Vi visste att om vi tar sex poäng mot Arsenal så vinner vi titeln – och vice versa förstås. Nu är det mer spännande för fansen då vad som helst kan hända, fortsätter norrmannen.

Manchester Uniteds chefstränare Ole Gunnar Solskjær under matchen mot Everton.
Ole Gunnar Solskjär. Manchester Uniteds chefstränare Ole Gunnar Solskjær under matchen mot Everton. Bild: Paul Greenwood/BPI/REX/All Over Press Ole Gunnar Solskjær

Solksjär kommer själv att göra sin 100:e match som Man United-lots på söndag. Men trots att dagen är speciell i dubbel bemärkelse försöker han tona ner ivern.

– Visst finns det fortfarande en viss rivalitet. Vi har fortfarande vår historia. Men nu ser jag inte Arsenal som våra ”rivaler”. Förvisso ser jag inte någon som våra rivaler, säger Solskjär.

– Vi behöver bara poängen som står på spel. Jag hoppas kunna fira min 100:e match med en bra insats av killarna. Jag har njutit så här långt, tillägger han.

van Dijk opererades – och Klopp orkar inte snacka om tacklingen längre

För Liverpools del resulterade rivalmötet mot Everton i ett dystert avbräck då mittbacksklippan Virgil van Dijk tvingades utgå med en allvarlig knäskada. På fredagen meddelade de regerande mästarna att van Dijk nu opererats – och att allt verkat gå bra.

Men Liverpool gav inga uppskattningar om hur länge van Dijk kommer att vara borta. I allmänhet väntas korsbandsskador – som van Dijk åkte på – kräva en rehabilitering på minst ett halvår.

– Han känner sig säkert väldigt obekväm just nu, som man brukar efter sådana här operationer, säger Klopp på sin egen presskonferens inför lördagens möte mot West Ham.

– Man vaknar aldrig upp efter nedsövningen och känner sig frisk och kry. Men han mår så bra som han sett till omständigheterna kan göra. Man kan redan säga att han kommer att vara tillbaka snabbt, fortsätter han.

Jurgen Klopp.
Jürgen Klopp. Jurgen Klopp. Bild: Neil Hall/EPA Jürgen Klopp

Det var en sen tackling av målvakten Jordan Pickford som orsakade skadan. Pickford bestraffades aldrig för tacklingen – och nu har Klopp fått nog av snacket kring den.

– Jag vill inte prata om den längre. Om det skulle påverka något så skulle jag genast ryta till – men det gör det inte. Självklart har jag fortfarande åsikter, men inget jag säger kommer att ändra på något, konstaterar han.

Källor: AFP