Hoppa till huvudinnehåll

Åland United nära dubbeln – har allting i egna händer inför sista ligaomgången: ”Bara guld som gäller”

Åland United sopade undan KuPS på hemmaplan och kan nu börja blicka mot den sista omgången. Laget är en match från första ligaguldet på sju år. Det blir en till final, säger Emelie Johansson till Yle Sporten.

TiPS satte press på Åland United då man tog tre poäng mot HJK på fredagskvällen. Den pressen klarade toppkonkurrenten ÅU ändå av hur enkelt som helst.

Åländskorna slog KuPS på hemmaplan med 3–0 i kväll och har allt i egna händer i den sista omgången. Båda lagen står på samma poäng men ÅU har bättre målskillnad.

Åland United möter Honka medan TiPS ställs mot KuPS nästa söndag.

– Wow vilken rysare, och att alla matcher spelas samtidigt gör det extra spännande. Det blir en till final och så har vi sett på alla de senaste matcherna.

– Det skulle vara väldigt stort att vinna både ligan och cupen. Det är bara guld som gäller nu, inget annat spelar någon roll, säger Emelie Johansson till Yle Sporten.

"Det ger oss självförtroende"

Kvällens match mot KuPS avgjordes redan i den första halvleken. Efter blott 15 sekunders spel fälldes Rosa Maria Herreros Ossorio i straffområdet och Isabella Mattsson dunkade in bollen från elva meter.

Efter en halv timme nickade Ode Fulutudilu in 2–0 och sydafrikanskan satte också en straff strax före paus.

– Första målet ger oss självförtroende och vi kan spela med ett större lugn. Vi blev inte frustrerade medan de blev irriterade på allt, säger Johansson.

KuPS har ligans främsta målskyttar i Gentjana Rochi och Aino Kröger, men mot Åland United kom de ingenvart.

– Vi har stenkoll på motståndarna och deras spetsegenskaper. Vi visste vad de gör och var redo. Nu kändes det skönt att vinna med lite marginal och visa vilket lag som var bättre, säger Johansson.

Resultat:

Åland United – KuPS 3–0 (3–0)
1´ 1–0 Isabella Matsson
30´ 2–0 Ode Fulutudilu
45´ 3–0 Ode Fulutudilu

Publik: 402

PK-35 Helsingfors – JyPK 1–3 (0–1)
8´ 0–1 Henna-Riikka Honkanen
59´ 0–2 Henna-Riikka Honkanen
70´ 1–2 Amanda Rantanen
71´ 1–3 Kia Voutilainen

Publik: 185

Ilves – PK-35 Vanda 4–1 (3–1)
12´ 0–1 Wilma Forsblom
15´ 1–1 Sofia Määttä
21´ 2–1 Armi Heikkilä
44´ 3–1 Silja Tuominen
51´ 4–1 Jenni Kantanen

Publik: 214

Bildkälla: Ruutu

Läs också