Hoppa till huvudinnehåll

Jokerit tillbaka efter coronafallen – spelade med tre kedjor och tappade ledningen mot Severstal

Jokerit vid båset.
Jokerit vid båset. Bild: Emil Hansson / All Over Press Jokerit

Jokerit saknade nio spelare men hade trots det en 2–1-ledning halvvägs in i bortamötet mot Severstal Tjerepovets. Laget orkade ändå inte hela vägen och Severstal kunde vända och vinna.

För en och en halv vecka sedan avslutade Jokerit en bortaturné med en mäktig upphämtning och seger över Barys Nur-Sultan, men när laget sedan återvände hem till Finland var det slut på det roliga.

Flera coronafall upptäcktes och klubbens försattes i karantän. Samtidigt flyttades två matcher.

Senare var alla testsvar negativa och Jokerit kunde återuppta säsongen med kvällens bortamöte mot Severstal Tjerepovets. Laget var ändå sargat och Jokerit kom till matchen med nio spelare borta och bara tre kedjor.

Jokerit hamnade tidigt i underläge men tog sig samman och vände på matchen. Veli-Matti Savinainen kvitterade i den första perioden och halvvägs in i den andra akten gjorde Brian O´Neill 2–1.

Men ledningen höll inte för Helsingforslaget. Vladislav Kara kvitterade i boxplay i slutet av den andra perioden och i början av den tredje satte Daniil Vovtjenko 3–2 i numerärt överläge.

I slutet av matchen plockade Jokerit ut målvakten Janis Kalnins i ett sista försök att få in en kvittering men det gick inte vägen. I stället gjorde David Dumbadze och Igor Geraskin varsitt mål i tom bur.

Resultat:

Severstal Tjerepovets – Jokerit 5–2 (1–1, 1–1, 3–0)
04.25 1–0 Daniil Vovtjenko (Alexander Petunin, Kirill Adamtjuk) pp
08.44 1–1 Veli-Matti Savinainen (Viktor Lööv, Peter Regin)
29.43 1–2 Brian O´Neill (Tommi Kivistö)
36.37 2–2 Vladislav Kara (Alexander Petunin) bp
46.11 3–2 Daniil Vovtjenko (Alexander Petunin, Joonas Nättinen) pp
59.04 4–2 David Dumbadze
59.53 5–2 Igor Geraskin (Denis Vicharev)

Läs också