Hoppa till huvudinnehåll

Tammerfors universitetssjukhus: Söla inte med att testa dig för corona

Sjukskötare i skyddsmundering sträcker in en provtagningssticka genom bilfönstret. En man med nerdraget munskydd blir coronatestad.
Testning viktig för att epidemin inte ska sprida sig Sjukskötare i skyddsmundering sträcker in en provtagningssticka genom bilfönstret. En man med nerdraget munskydd blir coronatestad. Bild: Anna Wikman / Yle coronavirus,Covid-19-provtagning,COVID-19,provtagning,coronavirusutbrottet i Finland 2020,Coronatestning,Vasa,corona

Tammerfors universitetssjukhus uttrycker oro på twitter för att folk inte bryr sig om att testa sig för coronaviruset i tid. Sjukhuset har lagt märke till att folk med lindriga symptom väntar med att testa sig och hinner under tiden sprida viruset vidare.

Distriktet kommer med en allvarlig varning till invånarna i Birkland: Testa dig också då dina symptom är lindriga.

I Birkaland befinner sig coronaepidemin i accelerationsfasen - det vill säga i en fas med snabb smittspridning. I lördags registrerades 23 nya fall av coronasmitta i Birkaland vilket är den nästhögsta siffran i regionen under pandemin hittills.

I hela landet registrerades i går 203 nya coronavirusfall - de flesta i huvudstadsregionen.