Hoppa till huvudinnehåll

Problem för Ajax inför veckans Champions League – laget åkte till Danmark med en målvakt i truppen

Ajax-spelare jublar efter att ha gjort mål.
Ajax har inlett Champions League med ett kryss och en förlust. Ajax-spelare jublar efter att ha gjort mål. Bild: AFP / Lehtikuva AFC Ajax

Coronatesterna är gjorda. Nu samlar Champions League-lagen upp skärvorna och åker på match. I flera trupper är slagstyrkan kraftigt försämrad – värst drabbat är Ajax och Dynamo Kiev.

På tisdag och onsdag spelas den tredje gruppspelsomgången i Champions League. Nu kommer rapporter från olika delar av Europa om lag i problem inför veckans omgång.

Erik ten Hag är en av tränarna som verkar få mest huvudbry. Ajax har åkt till danska Herning för tisdagens match mot FC Midtjylland med enbart 17 spelare och de är listade på klubbens webbplats.

Enligt nederländska medier som citeras av nyhetsbyrån Reuters har elva personer i A-laget testat positivt för coronaviruset – och flera av dem är nyckelspelare. Det ska bland annat handla om Dusan Tadic, Andre Onana, Maarten Stekelenburg och Davy Klaassen.

Med Onana och Stekelenburg hemma har Ajax rest till Danmark med enbart en målvakt – 20-årige tredjemålvakten Kjell Scherpen – i truppen.

Spelarna som har testat positivt ska testas på nytt under måndagen. Om de får tillbaka negativa resultat kan de få ansluta till laget med Uefas lov.

Enligt Uefas regelverk måste ett lag komma till spel om åtminstone tretton spelare som är listade i A-laget är tillgängliga.

Även smittade i storklubbarna Real och Bayern

Ajax är drabbat, men det finns fler Champions League-lag med coronafall.

I ukrainska Dynamo Kiev har nio spelare testat positivt och de missar onsdagens bortamatch mot FC Barcelona. Klubben gick ut med det här på sin webbplats, rapporterar AFP.

Bland annat saknar laget två målvakter. Dessutom är Dynamo Kievs lagkapten avstängd och tre andra spelare är skadade.

Real Madrid meddelar att försvararen Eder Militao gav ett positivt coronatest i söndags. ”Los Blancos” möter Inter i Madrid på tisdag.

I Bayern München är mittbacken Niklas Süle i samma läge som Militao inför den tyska klubbens möte med Salzburg.