Hoppa till huvudinnehåll

Coronafall i Danmarks handbollstrupp – spelarna testas på nytt innan kvalmatchen mot Finland: "Har inte haft närkontakt"

Mikkel Hansen tar en selfie, VM 2015.
Mikkel Hansens och Danmarks kvalöppning flyttas fram. Mikkel Hansen tar en selfie, VM 2015. Bild: EPA / All Over Press mikkel hansen

Kvällens EM-kvalmatch i handboll mellan Danmark och Schweiz flyttas framåt med en dag på grund av schweiziska covid-19-regler. Danmark spelar i samma kvalgrupp som Finland, och det är tänkt att Finland ska möta Danmark på hemmaplan på lördag.

Världsmästaren Danmark skulle ha inlett EM-kvalet redan ikväll med match mot Schweiz. Danmarks handbollsförbund meddelade igår att en administrativ person i laget testat positivt, och skickas hem.

Även en annan person som varit i kontakt med den smittade blev hemskickad.

På tisdag kväll meddelade det Europeiska handbollsförbundet att det schweiziska landslaget tillfälligt avbrutit sina förberedelser för kvalmatchen.

Detta beror på att fem schweiziska spelare spelar i en klubb där en tränare testat positivt för covid-19. Under onsdagen kom ändå beskedet att matchen ska spelas på torsdag.

Matchen mot Finland enligt planerna på lördag

Danmark ska också enligt planerna spela mot Finland en bortamatch på lördag. Ännu i dag ska hela truppen testas på nytt.

– Även om vi är säkra på att medarbetaren inte har haft nära kontakt med någon av oss andra än den andra medarbetaren, som också har skickats hem, är det lite nervöst att vi inte ska göra något annat, säger förbundets sportchef Morten Henriksen.

– Händelsen här visar att vi aldrig kan vara helt säkra när det gäller corona, trots våra mycket strikta protokoll. Nu hoppas vi bara att alla kan visa upp ett negativt test nästa gång vi testas på onsdag, säger sportchefen.

Läs också