Hoppa till huvudinnehåll

Aleksandr Ovetjkin avslöjade sina kontraktsplaner – vill avsluta karriären i KHL om några år: "Det handlar inte om pengar"

Aleksandr Ovetjkin i Washingtons trölja.
Aleksandr Ovetjkin i Washingtons trölja. Bild: Joshua Sarner/Icon Sportswire/AOP Aleksandr Ovetjkin

Den ryska måltjuven Aleksandr Ovetjkin tecknade 2008 ett 13-årskontrakt med Washington. Det löper ut nästa år, men Washingtons klubbledning behöver inte vara oroad. Hockeystjärnan har för avsikt att förlänga och senare avsluta karriären hemma i Ryssland.

Aleksandr Ovetjkin har korats till målkung i NHL sju gånger under de åtta senaste säsongerna. Han har ett kontrakt som löper ut om ett år och kunde då vara ett hett byte på spelarmarknaden.

Ryssen uppger ändå att han inte tänker lyssna på erbjudanden från andra NHL-klubbar.

– Det handlar inte om pengar. Det är en principfråga. Jag har bara spelat för två klubbar, Dynamo Moskva och Washington, sa Ovetjkin till rysk tv enligt NHL.com.

Gretzkys rekord inom räckhåll

Den 35-årige Ovetjkin debuterade i NHL hösten 2005 och det har hunnit bli 15 säsonger i Nordamerika. Före det spelade han för den ryska storklubben Dynamo Moskva där det även blev en kortare visit under NHL-lockouten säsongen 2012–13.

I Washington har det blivit 706 mål och en allt aktuellare fråga är om Ovetjkin ska lyckas slå Wayne Gretzkys rekordnotering 894.

– Jag är inte klar än. Jag är fortfarande i mina bästa år. Jag tror definitivt att jag kommer att fortsätta i några år till, säger Ovetjkin.

– Om två, tre, fyra – kanske fem – år avslutar jag min karriär i Washington. Jag vill avsluta på ett vackert sätt och spela min sista match i Dynamo Moskva.

Lyckas Aleksandr Ovetjkin slå Wayne Gretzkys målrekord?

Ja
54.5% (307 röster)
Nej
45.5% (256 röster)
Antal avgivna röster: 563