Hoppa till huvudinnehåll

En person död och en skadad i brand i Somero

Närbild på en polis i overall, fotograferad bakifrån.
Arkivbild. Polisen i Salo utreder en brand där en person dog och en skadades. Närbild på en polis i overall, fotograferad bakifrån. Bild: Eleni Paspatis / Yle coronavirus,virussjukdomar,COVID-19,smittsamma sjukdomar,infektionssjukdomar,infektioner,virus,influensa,Wuhan-coronavirus,föregripande,fenomen,pandemier,handelscentra,affärer,köpcentra,inköp,ekonomi,beredskapslag,undantagslagar,undantagstillstånd,epidemier,människor,avstånd,avstånd,coronavirusutbrottet 2020–2021 i Finland,Helsingfors,Gårdsbacka,East Helsinki,förorter,arbetslöshet,invandrare,rusmedelsanvändning,rusmedel,trygghet,problem,polisen,poliser,allmän ordning,ordningspolis

En person har dött och en skadats i en brand i Somero på natten mellan lördag och söndag. Det var en timmerstuga som hade fattat eld under natten.

Enligt kriminalöverkommissarie Jukka Kyynäräinen vid polisen i Salo har en person dött och en skadats i branden. Larmet gick strax innan halv ett natten mellan lördag och söndag.

I stugan fanns förutom inkvartering också en bastu. Stugan fick omfattande skador i branden.

Polisen börjar utreda brandorsaken idag och utredningen väntas pågå de närmaste dagarna. Också kriminaltekniker vid polisen i Åbo deltar i utredningen av brandorsaken.

Kyynäräinen säger att polisen inte misstänker brott.

I det här skedet informerar polisen inte mer om branden.