Hoppa till huvudinnehåll

Norrena & Frantz: Bromsspår i toan och mysbyxor 24/7 - kan en relation bli "för bekväm"?

Mörkhårig kvinna och ljushårig kvinna grimaserar
Mörkhårig kvinna och ljushårig kvinna grimaserar Bild: Ilmari Fabritius Eva Frantz,Hannah Norrena,Norrena & Frantz

När du är nyförälskad är det mesta underbart. Den nya älsklingen är spännande, drar de roligaste skämten och är fräsch som en nyponros från topp till tå.

Det går också ganska lätt att vara en nyponros i början av en relation. Men om förhållandet varar längre är det väl bara rimligt att de mindre ljuvliga aspekterna ger sig till känna.

Det här med att gå på toaletten, till exempel.

Jag känner par som efter flera års äktenskap slutat stänga toadörren. Blir man nödig mitt i en diskussion går det fint att multitaska genom att uträtta sina bestyr och prata samtidigt.

Andra har levt med sin partner i flera år men passar fortfarande på att göra nummer två när hen är ute och inte kan höra vad som försiggår bakom den låsta tuppdörren.

En del tycker det är gemytligt att klämma älsklingens pormaskar eller hjälpa till med vaxning av mera svåråtkomliga kroppsdelar.

Andra vill helst att partnern håller eventuella hemorrojder, bölder och predikament för sig själv. Lite magi ska väl finnas kvar, liksom.

Och ibland kan man kanske inte ens välja att undanhålla de mindre fräscha sidorna från sin partner. Till exempel om man blir sjuk och behöver hjälp.

Relationspodden undrar nyfiket var du landar på den här skalan?

Är du den som helst låtsas som att du aldrig behöver gå på toaletten och raskt skyller ifrån dig om det luktar prutt i vardagsrummet?

Eller har du sedan länge släppt allting sådant här? Du känner dig bekväm och älskad även när du är oduschad, klädd i dina noppigaste mysbyxor och åt ärtsoppa till lunch.

Är det viktigt för dig att behålla en viss mystik i relationen? Tycker du att det är lättare att hålla gnistan vid liv om det inte ligger skitiga kalsonger i knutarna?

Eller tycker du att man ska dela information om allt när man älskar varandra? Krämpor, skavanker och mindre attraktiva sidor är ju helt enkelt en del av verkligheten.

Var känner du att dina gränser går, helt enkelt?

Du är alltid anonym när du kontaktar Norrena & Frantz, ditt svar kan komma att läsas upp i podden och publiceras i redigerad form här på svenska.yle.fi!

När blir relationen allt för bekväm?