Hoppa till huvudinnehåll

Oturen grinar Ingåföraren i ögonen – Emil Lindholm avbröt EM-rallyt i Ungern

Emil Lindholm med munskydd.
Oturen har följt Emil Lindholm under sensommaren och hösten. Emil Lindholm med munskydd. Bild: aifa.pt 2020 rally,rallyförare,Emil Lindholm,Ingå,Västnyland,Ungern,bilsport,motorsport,em-rallyserien

Ingåföraren Emil Lindholm och kartläsaren Mikael Korhonens otur fortsätter på rallystigarna. På lördagskvällen tvingades ekipaget bryta i EM-rallyt i Ungern.

Emil Lindholms bil fastnade fast i leran på den nionde specialsträckan i säsongens fjärde EM-rally i Ungern. Lindholm var på fjärde plats i rallyt då han tvingades bryta.

Lindholm – Korhonen har avbrutit flera rallytävlingar under sensommaren och hösten. I EM-rallyt i Portugal körde ekipaget in i en mur och i den sista deltävlingen i FM-serien vurpade Lindholm efter att ha kört på en sten.

Lindholm avbröt också grusrallyt i Italien i augusti.

Gick enligt planerna

EM-rallyt i Ungern kördes i svåra förhållanden. På lördagens sista etapp gled Lindholms Skoda av vägen och fastnade i leran.

– Bilen var helt i skick att köra, men vi satt fast i leran.

– Det är synd för rallyt hade så långt gått enligt planerna. Vägarna var i tufft skick här, på asfalten fanns en massa lera, säger Lindholm och konstaterar att leran gör vägarna väldigt hala.

En rallybil susar fram på en landsväg.
När Lindholm avbröt var han på fjärde plats i rallyt. En rallybil susar fram på en landsväg. Bild: FIA ERC rally,rallyförare,Emil Lindholm,Ingå,Västnyland,Ungern,bilsport,motorsport,em-rallyserien

Ekipaget kommer troligtvis att fortsätta rallyt under söndagen.

– En av specialsträckorna är väldigt tuff, den påminner mest om de leriga grusvägarna i rallyt i Wales. Vi servar vår bil och hoppas att vi kan köra de sista etapperna, sa Lindholm på lördag kväll.

Under den sista tävlingsdagen körs sju specialsträckor. Inför sista tävlingsdagen leder Andreas Mikkelsen rallyt före Craig Green.

Läs också