Hoppa till huvudinnehåll

Coronafall i Finlands futsallandslag – avgörande VM-kvalmatchen mot Serbien inställd, båda lagen i karantän

Serbien-Finland i VM-kvalet i futsal.
Serbien vann den första matchen med uddamålet. Serbien-Finland i VM-kvalet i futsal. Bild: Nikola Krstic/Shutterstock/All Over Press futsal

På tisdagskvällen skulle Finland och Serbien göra upp om VM-biljetten – men nu meddelar Bollförbundet att en spelare i det finska landslaget testat positivt för covid-19. Förbundet har därför ställt in matchen.

Det skulle klarna på tisdagskvällen. Men nu har VM-drömmen skjutits upp på obestämd tid.

Finlands futsallandslag skulle möta Serbien i Vanda och försöka ta in 0–1-avståndet som serberna rev upp i det första delmötet. Men på måndagen klarnade det att en finländsk spelare testat positivt för coronaviruset – och därför är matchen inställd tills vidare.

Enligt Bollförbundet har beslutet fattats tillsammans med det europeiska fotbollsförbundet Uefa. Det är Uefa som fattar beslut om när matchen slutligen ska spelas.

Eftersom lagen möttes på fredag har också Serbiens landslag försatts i karantän.

För Finlands del handlar det om en historisk match. Finland har aldrig tagit sig till futsal-VM tidigare och det är också första gången som landslaget gått till play in i kvalet. I gruppspelet kryssade Finland mot både Italien och Portugal, medan Vitryssland fick se sig besegrade.

Det är 24 länder som gör upp om VM-medaljerna hösten 2021. Sex länder tar sig till turneringen från Europa. Hittills har Spanien, Portugal, Kazakstan och Ryssland säkrat sin plats i tävlingarna.

Källa: Yle Urheilu