Hoppa till huvudinnehåll

Dallas Stars och Roope Hintz överens om tre år till – så gott som alla nyckelspelare stannar i succéklubben

Roope Hintz i Dallas Stars.
Roope Hintz. Roope Hintz i Dallas Stars. Bild: Danny Murphy/Icon Sport​swire/All Over Press Roope Hintz

Dallas Stars kom två segrar från att ta hem Stanley Cup. Nu står det klart att den absoluta majoriteten av alla spelare i nyckelroller kommer att spela för laget också nästa säsong. Den senaste att få ett förlängt kontrakt? Roope Hintz.

Hintz stod för 19 mål i grundserien 2019/20 som förkortades på grund av coronaviruspandemin. Noteringen var näst bäst i laget, som till slut gick hela vägen till Stanley Cup-final.

I slutspelet spelade Hintz mot slutet med en fraktur i vristen och noterades för sammanlagt 2+11.

Hintz, som var en begränsad fri agent (restricted free agent), har hela tiden funnits i Dallas framtidsplaner. Klubbchefen Jim Nill bekräftade redan för några veckor sedan att parterna hela tiden förhandlar om en förlängning.

Att det handlat om både lönen och kontraktets längd är ingen hemlighet och nu har parterna kommit överens om ett treårskontrakt med en genomsnittlig lön på 3,15 miljoner amerikanska dollar.

Det innebär att Dallas nu endast har drygt 250 000 dollar upp till lönetaket nästa säsong, enligt den pålitliga sajten CapFriendly.

Av nyckelspelarna från succéslutspelet 2020 har så gott som alla kontrakt också för nästa säsong. Ett av undantagen är Corey Perry.

Hoppa över Twitterpostning

Däremot tvingas Dallas inledningsvis klara sig utan både Tyler Seguin och Ben Bishop som är långtidsskadade. Det står fortfarande oklart exakt när säsongen kör igång, men både Seguin och Bishop förväntas vara ur spel i flera månader.

Ur klubbens perspektiv är kontraktlängden också optimal, då Hintz fortfarande har RFA-status då det nya kontraktet löper ut sommaren 2023.

Av finländarna i NHL går bland andra Mikael Granlund och Erik Haula fortfarande klubblösa.

Läs också