Hoppa till huvudinnehåll

84 anställda sägs upp vid Åbovarvet

Meyer Turun telakka
Meyer Turku säger upp ytterligare 84 personer. Meyer Turun telakka Bild: Janne Järvinen / Yle Meyer Turku,MOT,skeppsvarv

Meyer Turkus samarbetsförhandlingar har avslutats, och nu meddelar varvet i ett pressmeddelande att 84 anställda sägs upp.

Nio av dem som sägs upp är arbetstagare och 75 är tjänstemän. Totalt har nu 250 personer sagts upp sedan augusti. Delvis har uppsägningarna genomförts med hjälp av pensioneringar och andra arrangemang.

Ursprungligen, i april, hade man beräknat att 450 personer skulle förlora jobbet i samband med samarbetsförhandlingarna. De uppsagda personerna erbjuds personlig vägledning, stöd och utbildning, enligt Meyer.

- Det är hemskt att vi är tvungna att göra de här smärtsamma förändringarna för att anpassa oss till marknadsläget, som har förändrats kraftigt under det här året. Vi arbetar hela tiden för att säkra varvets framtid på lång sikt, säger Meyer Turkus verkställande direktör Tim Meyer i pressmeddelandet.

Artikeln är 11.11.2020 klockan 14:51 preciserad. Av de 84 som sägs upp är 9 arbetstagare och 75 tjänstemän. Ursprungligen stod det att de 9 var anställda, men alla 84 var anställda.