Hoppa till huvudinnehåll

Corona på daghem i Grankulla - alla berörda familjer kontaktas

Kauniainen
Sammanlagt 57 fall av coronasmitta har uppdagats i Grankulla. Arkivbild. Kauniainen Bild: Antti Lähteenmäki/YLE Grankulla

Coronasmitta har konstaterats på Kasabergets daghem i Grankulla den 10 november.

Det meddelade staden på sin webbplats på onsdagen.

Staden uppger att kartläggningen sattes igång direkt och att alla familjer med barn i daghemmet har fått närmare information.

Enheten för smittosamma sjukdomar är i direkt kontakt med de som berörs av karantän.

Sammanlagt 57 Grankullabor har konstaterats bära på coronasmitta, och under den senaste veckan har två nya fall uppdagats, skriver staden på sin webbplats fredagen den 6 november.

Grankulla har haft många exponeringar i hobbysammanhang, på skolor och privattillställningar. De flesta som exponerats är unga vuxna.

Från och med den 2 november kräver staden att alla över 15 år använder munskydd i de lokaler för inomhusmotion som staden driver.

Aktuella restriktioner i huvudstadsregionen

Huvudstadsregionen

Huvudstadsregionens coronakoordineringsgrupp har beslutat om följande restriktioner för att motarbeta smittspridningen.

Från och med 27.11 förbjuds alla publikevenevenemang för över 10 personer. Det här gäller oavsett om de ordnas utomhus eller inomhus inom Helsingfors och Nylands samt Päijänne-Tavastland sjukvårdsdistrikt.

Alla idrottshallar och vuxnas hobbyverksamheter avslutas helt och hållet från och med 30.11. Restriktionen kommer att gälla fram till 20.12. Unga under 20 år kan ändå fortsätta med hobbyverksamhet utomhus.

Man vädjar även till privata aktörer så som gym att hålla stängt.

Alla offentliga utrymmen stängs, men det är fortsättningsvis möjligt att låna böcker från biblioteken.

Munskydd rekommenderas till elever och personal i högstadier tillsvidare. Munskydd delas ut till elever snarast möjligt.

Andra stadiets utbildning övergår till distansundervisning.

Munskydd rekommenderas till alla som närarbetar då säkerhetsavstånd inte kan hållas och då man rör sig på arbetsplatsen.

Rekommendation om distansarbete gäller från tidigare. Dessutom rekommenderar man att inte ordna privata tillställningar.

Dessa rekommendationer gäller för Helsingfors, Vanda, Esbo och Grankulla.

Uppdaterad 27.11.2020

I hela huvudstadsregionen gäller rekommendation för munskydd i kollektivtrafiken och på platser där det inte går att hålla avstånd. Det råder också en rekommendation om distansarbete vid mån av möjlighet.

Läs också