Hoppa till huvudinnehåll

Försvunna Iines Kastemaa i Åbo hittad - polisen misstänker brott och efterlyser tips

Polisärm med polisens märke
Den unga kvinnan som försvann i Åbo natten till söndagen har hittats. Polisärm med polisens märke Bild: Timo Nykyri / Yle polisen

Den 18-åriga Iines Kastemaa, som försvann i Åbo under natten till söndagen, har hittats. Det meddelar polisen i sydvästra Finland (på finska).

Det var under natten till söndagen som Kastemaa vid 00:30-tiden började gå från Studentbyn mot stadsdelen Kohmo. Polisen är särskilt intresserad av vad som hände mellan klockan 1 och 2 i stadsdelen Kurala.

Hennes telefon hittades i Yläne, 50 kilometer norr om Åbo, och polisen ordande eftersökning där på måndagen. Polisen berättar inte var Kastemaa hittades.

Polisen misstänker att Kastemaa har blivit offer för ett brott, och därför har nu även en förundersökning startats. Polisen fortsätter att undersöka omständigheterna kring hennes försvinnande, och kommenterar inte i nuläget på grund av utredningen som har påbörjats. Kastemaa mår ändå efter omständigheterna bra.

Polisen tackar invånarna för alla tips man har fått om försvinnandet hittills. Polisen uppmanar fortfarande personer som har gjort observationer om bilar eller människor i korsningen vid Gamla Tavastlandsvägen, Jahnvägen och Kohmovägen vid tiden av Kastemaas försvinnande att skicka in tips. Polisen uppmanar framför allt de två taxichaufförer som rörde sig på Jahnvägen vid halv 2-tiden att meddela polisen om de har någon information som kan hjälpa polisen.