Hoppa till huvudinnehåll

Tre aspiranter räcker inte – Jakobstad vill att fler söker jobbet som stadsdirektör

Storgatan Jakobstad
Planen är att Jakobstad väljer ny stadsdirektör i december. Storgatan Jakobstad Bild: Nathalie Lindvall Jakobstad,jakobstads kyrka

Jakobstad vill se fler sökande till posten som stadsdirektör, stadsstyrelsen beslöt enhälligt att förlänga ansökningstiden till den 3 december.

Sedan tidigare har tjänsten tre sökande. Det är Kenneth Holmgård, Simon Häggblom och Åsa Wallendahl.

- Vi vill ha ett så brett urval som möjligt. När man börjar utvärdera behörighetskrav och inte har så många alternativ är det lite besvärligt så vi vill helt enkelt ha större urval, säger styrelseordförande Owe Sjölund (SFP).

Att staden väljer att förlänga ansökningstiden ska enligt Sjölund också ses som ett tecken på att man inte har några färdiga kandidater eller så kallade svarta hästar som man ändå tänker ge jobbet åt.

Owe Sjölund sitter på ett kafé med en kopp kaffe.
Owe Sjölund säger att den förlängda ansökningstiden ska ses som ett tecken på att det inte finns några färdiga planer eller kandidater för jobbet som stadsdirektör. Owe Sjölund sitter på ett kafé med en kopp kaffe. Bild: YLE/Ida-Maria Björkqvist Jakobstad,sjölund

- Nu vet folk att vi inte hade någon färdig lönsning utan att det är öppet att söka.

Målsättningen har varit att välja ny stadsdirektör före årsskiftet och beslutet att förlänga behöver inte rucka den tidtabellen enligt Sjölund.

Stadsjurist Anne Ekstrand sköter för tillfället stadsdirektörens uppgifter sedan Kristina Stenman tidigare i år blev diskrimineringsombudsman.

Läs också