Hoppa till huvudinnehåll

Tre personer gripna misstänkta för grov stöld i Korsnäs

polisbil
polisbil Bild: Tiina Jutila / Yle Polis,poliser,polisfordon,brottslighet,ungdomsbrottslighet,lagar,Polisbevakning,böter,trafiksäkerhet,lagövervakning,polisen

Polisen har gripit tre personer misstänkta för grov stöld i en affärsfastighet i Korsnäs under natten till torsdag. Polisen efterlyser nu tips om stölden.

Under torsdagsnatten fick polisen larm om en stöld i en affärsfastighet i Korsnäs. Tre misstänkta personer greps av polisen då de rörde sig med bil i närheten av händelseplatsen.

Personerna rörde sig med en svart Mazda 5 personbil och polisen är nu intresserad av var den här personbilen har rört sig. Tips kan skickas in på adressen vihjeet.pohjanmaa@poliisi.fi

I samband med att polisen grep personerna hittade man stulen egendom i bilen. Egendom var stulen från en lägenhet på Kyrkobyvägen i Korsnäs. Detta fall utreds som grov stöld.

Flera inbrott i Österbotten

Tiotals egendomsbrott har dykt upp på Österbottens polisinrättnings område under hösten.

Egnahemshus, såväl bebodda som obebodda, sommarstugor och förrådsbyggnader har blivit utsatta för stölder eller stöldförsök i Malax, Korsnäs, Närpes och Kristinestad.

Bland den stulna egendomen finns cyklar, verktyg, elektronik, mat, bränsle, alkohol, diverse husgeråd och kontanter.

Polisen ber befolkningen på området att kontrollera sina sommarstugor och fritidsbostäder, gårdsbyggnader och förråd ifall det skett brott som inte ännu kommit till polisens kännedom.

Anmäl brott till polisen elektroniskt eller personligen på närmaste polisstation.