Hoppa till huvudinnehåll

Coronafall i franska fotbollslandslaget – anfallaren spelade mot Finland i onsdags

Wissam Ben Yedder och Rasmus Schüller kämpar om bollen
Coronasmittade Wissam Ben Yedder spelade 57 minuter mot Finland. Wissam Ben Yedder och Rasmus Schüller kämpar om bollen Bild: Yoan Valat, European Pressphoto Agency EPA Rasmus Schüller,Finlands herrlandslag i fotboll,Frankrikes herrlandslag i fotboll,Wissam Ben Yedder

En spelare i det franska fotbollslandslaget har testat positivt för corona. Anfallaren Wissam Ben Yedder spelade 57 minuter i matchen mot Finland innan han byttes ut. De finländska spelarna testas före Nations League-matchen mot Bulgarien på söndag.

Enligt det franska fotbollsförbundet konstaterades Ben Yedder vara smittad av coronaviruset på torsdag och tränade inte med laget.

Finlands fotbollsherrar bekräftade för STT att de har fått beskedet om Ben Yedders positiva testresultat och att alla spelare och funktionärer ska testas nu på morgonen i Sofia. Finlands trupp skulle ha coronatestats i vilket fall som helst.

Truppen åkte på torsdag direkt från Paris till Sofia, där truppen möter Bulgarien i Nations League-matchen på söndag. Frankrike spelar å sin sida mot Portugal i Lissabon på lördag.

Finlands fotbollsherrar tog en historisk 2–0-seger över världsmästaren Frankrike i onsdags. A-landslagsdebutanterna Marcus Forss och Onni Valakari stod för Finlands mål.