Hoppa till huvudinnehåll

Sjundeåföretagarna valde företagsutvecklaren Novago till årets företag - årets Sjundeåbo glömmer inte sina rötter

Christoffer Strandberg, Satu Österberg och Tom Gammals sitter i en soffa och håller i blommor och diplom.
Christoffer Strandberg samt Satu Österberg och Tom Gammals från Novago företagsutveckling premieras i Sjundeå. Christoffer Strandberg, Satu Österberg och Tom Gammals sitter i en soffa och håller i blommor och diplom. Bild: Marita Vento Sjundeå,Utmärkelse,Christoffer Strandberg,Årets sjundeåbo

Företagarföreningen i Sjundeå har utsett Novago företagsutveckling till årets företag i Sjundeå. Årets Sjundeåbo är skådespelaren Christoffer Strandberg.

Utvecklingsbolaget Novago ägs av kommunerna i Västnyland.

Novago har enligt Sjundeåföretagarna gjort en stor insats under coronaåret.

De har behandlat en mängd coronastödsansökningar, frågat hur de kan hjälpa företagarna, fungerat som en axel att gråta mot och dessutom också samarbetat med kommunerna.

- I Sjundeå och Ingå är vi nöjda med Novago som gör ett mycket viktigt jobb, motiverar Kaisa Randström, företagarnas ordförande i Sjundeå.

Hon är väl medveten om att både Lojo och Raseborg har varit kritiska och undrat över om pengarna de satsar på Novago ger tillräckligt stor avkastning.

Den oron är ogrundad, anser Randström.

- Det man satsar får man tillbaka med råge.

Hon ger ett exempel.

- Hela 80 procent av de nya företag som varit i kontakt med Novagos nyföretagarservice finns kvar efter fem år medan siffran utan stöd från Novago ligger på 50 procent.

Sjundeå på kartan

Sjundeåkändisen Christoffer Strandberg fick titeln årets Sjundeåbo.

Motiveringen är enkel, säger Randström. Strandberg har på ett positivt sätt och med glädje lyckats sätta Sjundeå på kartan i Finland.

- Han lyfter alltid och i alla sammanhang fram Sjundeå.

Tidningen Västra Nyland var först med nyheten.

Läs också