Hoppa till huvudinnehåll

Armenien lyckades stoppa ett försök att mörda premiärministern

Armeniens premiärminister Nikol Pasjinian under ett möte i Minsk, Belarus den 17 juli.
Armeniens premiärminister Nikol Pasjinian Armeniens premiärminister Nikol Pasjinian under ett möte i Minsk, Belarus den 17 juli. Nikol Pashinyan,Armenien

Armenien har lyckats stoppa ett försök att mörda premiärminister Nikol Pasjinian, uppger landets nationella säkerhetstjänst NSS.

Enligt säkerhetstjänsten var det högt uppsatta personer inom landets ledning som stod bakom mordplanerna, och som planerade att ta över makten i landet.

Armeniens premiärminister Nikol Pasjinian har fått utstå kraftig kritik för villkoren i en vapenvila som nyligen ingicks, och som gav Azerbajdzjan territoriella fördelar i samband med konflikten om utbrytarrepubliken Nagorno-Karabach.

Pasjinian har sagt att inte hade några andra alternativ än att underteckna överenskommelsen för att förhindra större territoriella förluster i framtiden. Han tog personligen på sig ansvaret men har inte varit villig att avgå.

Vapenvilan satte stopp för de strider som blossade upp mellan Armenien och Azerbajdzjan i konflikten om enklaven Nagorno-Karabach - ett område som är en del av Azerbajdzjan men där befolkningen består av etniska armenier.

Källor: Reuters, Tass