Hoppa till huvudinnehåll

Demonstranter kräver att migranter från Afrika behandlas på ett värdigare sätt på Gran Canaria

Människor på Gran Canaria demonstrerade i dag till stöd för de tusentals migranter som har anlänt till ön under den senaste tiden.

Demonstranterna krävde att migranterna tas emot på ett värdigare sätt, och att deras levnadsförhållanden förbättras. Det handlar om migranter som har flytt över havet från Afrika.

Demonstranterna samlades i dag i hamnen i Arguineguin, ett område som hör till staden Mogan.

Det bor närmare 2 000 migranter i Mogan. Förhållandena i tältstaden har av en immigrationsdomare beskrivits som omänskliga och förnedrande.

Migranter kommer till hamnen i Arguineguín på Gran Canaria
Migranter förs till hamnen i Arguineguín på Gran Canaria Migranter kommer till hamnen i Arguineguín på Gran Canaria Bild: EPA-EFE/All Over Press Kanarieöarna,Gran Canaria,Arguineguin,migranter

I år har närmare 17 000 människor riskerat sina liv under den farliga resan från den afrikanska kusten över Atlanten till Kanarieöarna. Det är tio gånger fler än året innan.

I dag räddades ytterligare 700 människor som anlände till ön i en liten båt, rapporterar den spanska kustbevakningen.

Ett allt svårare ekonomiskt läge - delvis nu till följd av coronapandemin - har drivit människor på flykt mera än tidigare.

Den stränga migrationspolitik som numera bedrivs i länderna kring Medelhavet gör att flyktingar söker sig nya vägar, bland annat just den här vägen över Atlanten till Kanarieöarna. Många dör på vägen.

Tält för 800 migranter  har satts upp i Las Palmas 12.11.2020
Tält för 800 migranter har satts upp i Las Palmas 12.11.2020 Tält för 800 migranter har satts upp i Las Palmas 12.11.2020 Bild: EPA-EFE/All Over Press Kanarieöarna,Gran Canaria,migranter,Las Palmas de Gran Canaria

Läs också