Hoppa till huvudinnehåll

Island missade EM efter två sena baklängesmål – nu lämnar förbundskaptenen Erik Hamrén: ”Bättre att någon annan tar över”

Erik Hamrén är fotbollstränare.
Erik Hamrén. Erik Hamrén är fotbollstränare. Bild: imago/Pro Shots/ All Over Press Islands herrlandslag i fotboll,Erik Hamrén

Islands mästerskapssvit tog slut då man förlorade mot Ungern i playoff. Därför väljer förbundskaptenen Erik Hamrén att lämna sin post. Planen var att gå till EM och sedan låta någon annan ta över, säger han.

Island har spelat i EM 2016 och VM 2018, och i torsdags var laget bara några minuter från att gå till ett nytt mästerskap. Island ledde playoffmötet mot Ungern med 1–0 då några minuter återstod att spela, men laget lyckades inte knyta ihop säcken. I stället gjorde Ungern två sena mål och säkrade sin EM-biljett.

Förbundskaptenen Erik Hamrén kommer att leda Island i de två sista matcherna i Nations League men sedan tackar han för sig.

– Vi har två viktiga matcher kvar i år mot Danmark och England, efter det kommer jag att lämna mitt jobb som förbundskapten för Island.

– När jag tog det här jobbet trodde jag att jag kunde ta laget till EM. Det var mitt mål och vi var väldigt nära, säger Hamrén på enligt Uefas webbplats.

Fattade beslutet själv

Hamrén, som tog över laget efter VM 2018, kommer inte att förlänga sitt kontrakt och han säger att det var han själv som fattade beslutet.

– Planen var att gå till EM och sedan låta någon annan ta över. Nu missade vi EM och VM-kvalet börjar i mars så det är bättre att någon annan tar över, säger han.

Island har haft det tufft i A-division i Nations League och förlorat de fyra matcher som man spelat.

– Vi har varit nöjda med Hamrén och vi är besvikna över att han slutar. Men livet går vidare och vi vill fokusera på VM-kvalet som börjar snart, säger lagkaptenen Aron Gunnarsson enligt RUV.