Hoppa till huvudinnehåll

Viking Line ställer in alla sina kryssningar med Cinderella på rutten Stockholm-Åland

Viking Lines Cinderella-kryssningsfartyg.
Beslutet gäller mellan den 19 november 2020 och den 3 februari 2021. Viking Lines Cinderella-kryssningsfartyg. Bild: Viking Line Viking Line,viking cinderella

Viking Line ställer in alla sina kryssningar mellan Stockholm och Åland med fartyget Viking Cinderella, uppger Viking Line i ett pressmeddelande.

Beslutet, som gäller mellan den 19 november 2020 och den 3 februari 2021, fattades på grund av den ökade smittspridningen.

I Sverige har myndigheterna uppmanat invånarna att avstå från sociala sammanhang med personer utanför det egna hushållet och att avstå från onödiga resor.

- Såsom situationen i samhället hastigt har utvecklats de senaste veckorna, är det viktigt att vi tar vårt ansvar och ställer in kryssningarna tills det förhoppningsvis lättar igen, säger Kenneth Gustavsson, marknadsdirektör Viking Line Skandinavien enligt pressmeddelandet.

Det svenskflaggade fartyget Viking Cinderellas samtliga kryssningar ställdes in i våras. Med hjälp av en rad smittförebyggande åtgärder i terminaler och på fartygen kunde Viking Line dock återuppta kryssningsverksamheten under sommaren och hösten - men nu stoppas de alltså igen.