Hoppa till huvudinnehåll

ÖT: Niklas Käcko slutar som tränare i Jaro: "Det finns inte resurser att jobba som tränare på heltid och jag måste få vardagen att fungera"

Niklas Käcko tog över FF Jaro i augusti 2018.
Niklas Käcko tog över FF Jaro i augusti 2018. Niklas Käcko tog över FF Jaro i augusti 2018. Bild: Yle/Antti Koivukangas FF Jaro,Ettan,Jakobstad,Niklas Käcko

Fotbollslaget Jaro i division 1 får en ny tränare till nästa säsong, då Österbottens Tidning avslöjar att Niklas Käcko inte fortsätter på posten. Tidningen pekar ut Jimmy Wargh som en potentiell ersättare.

Niklas Käcko tog över Jaro i augusti 2018 och det höll på att bli succé säsongen 2020. Jaro kämpade länge om seriesegern och avancemang, men en svag avslutning resulterade i att laget slutade trea och missade såväl direktavancemang som kvalspel.

I en intervju med Österbottens Tidning (bakom betalmur) utvecklar Käcko sitt resonemang som alltså resulterade i att han kliver av.

– Jag tycker fortfarande att jag gjorde helt rätt när jag gick med i räddningsoperationen 2018. Jag är glad att jag tog den chansen.

– Jag var beredd att jobba halvtid med tanke på den ekonomiska situationen i klubben. Nu kände jag att jag inte längre hade energi att fortsätta på samma villkor.

Spelarna i konkurrenterna har en bättre vardag

Käcko säger att han hade varit intresserad av att fortsätta om han kunnat göra det på heltid.

– Som jag har tolkat saken fanns det intresse från Jaro att förlänga på samma villkor. Jag har fått antydningar att det inte finns resurser att jobba som Jarotränare på heltid och jag måste få vardagen att fungera, säger Käcko till ÖT.

– Jag har förstått att spelarna har en bättre vardag i klubbar som AC Oulu, KTP, KPV och VPS. Jag tror inte att Jaros förutsättningar ändrar mycket till nästa år.

Tar Jimmy Wargh över?

För Käcko blev saldot en sjätteplats 2018, en tredjeplats 2019 och en ny tredjeplats 2020.

– Jag tycker att vi har fått igenom mycket och maximerat resultaten. Jag utlovade högintensiv fotboll med fart på och så blev det. Publiken hittade också tillbaka till Centralplan.

Han uppger att han inte vet hur framtiden ser ut. ÖT pekar ut klubbikonen Jimmy Wargh som en potentiell ny chefstränare.