Hoppa till huvudinnehåll

Dagens coronasaldo: 288 nya fall av smitta - 3 nya dödsfall

Sjukskötare i skyddsmundering sträcker in en provtagningssticka genom bilfönstret. En man med nerdraget munskydd blir coronatestad.
Coronatestningen är livlig Sjukskötare i skyddsmundering sträcker in en provtagningssticka genom bilfönstret. En man med nerdraget munskydd blir coronatestad. Bild: Anna Wikman / Yle coronavirus,Covid-19-provtagning,COVID-19,provtagning,österbotten

Institutet för hälsa och välfärd rapporterar om 288 nya fall av coronasmitta i vårt land. Nyland har igen flest fall. 95 har registrerats i Helsingfors, 30 i Esbo och 25 i Vanda.

Tidigare i dag konstaterade Social- och hälsovårdsministeriets kanslichef Kirsi Varhila att restriktionerna måste skärpas i Nyland eftersom landskapet befinner sig på gränsen till samhällspridningsfasen.

I de österbottniska kommunerna har coronafall det senaste dygnet konstaterats i Nykarleby (8), Pedersöre (4), Jakobstad (3), Kronoby (2) och Larsmo (2).

I dag gick coronagruppen i Mellersta Österbotten ut med direktiv om att högst 10 personer får samlas på en gång i Kronoby.

Åland har ett nytt coronafall. Enligt Ålands radio är det en person som fått smitta utanför Åland. Antalet registrerade fall uppgår till 44 i landskapet Åland.

Tre nya dödsfall

I dag rapporteras också om 3 nya coronadödsfall sedan måndagen. Totalt har 374 personer avlidit i covid-19 i vårt land.

Flest dödsfall finns inom Helsingfors och Nylands sjukvårdsdistrikt (294). 153 dödsfall registreras bland 80-89-åringar.

Just nu vårdas 90 personer på sjukhus för covid-19 - av dem får 12 intensivvård.